Pesta porcină africană confirmată la mistrețul găsit mort în zona Aninoasa

Foto: Arhiva

Analizele au confrmat extistența pestei porcine africane la mistrețul găsit, ieri, mort în pădure, în zona Aninoasei. Potrivit informațiilor, se pare că, în total, ar fi patru porci mistreți morți din cauza pestei porcine.

Centrul Local de Combatere a Bolilor, Unitatea Locală de Decizie din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara s-a întrunit astăzi, în ședință extraordinară, după confirmarea pestei porcine africane la un mistreț mort pe fondul de vânătoare 65 Vulcan, aparținând Asociației de Vânătoare Băniceana.

Mistrețul mort a fost depistat în pădure în cursul zilei de ieri și imediat au fost prelevate probe și trimise Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor Hunedoara pentru analize, care s-au dovedit pozitive privind pesta porcină africană.

În acest context, pentru eliminarea contaminării, membrii CJSU au decis aplicarea Planului de măsuri pentru combaterea pestei porcine și menținerea interdicției desfășurării târgurilor și expozițiilor de animale (suine, ovine, caprine, păsări, cabaline și bovine) pe teritoriul județului Hunedoara. La ordinul prefectului de Hunedoara, Vasilică Potecă, a fost dispusă transmiterea deciziilor adoptate în C.J.S.U. tuturor primăriilor din județ.