Alegeri la Universitatea Petroșani. Rectorul Radu Sorin: ”Consider că pentru un bun mers al Universității, o continuitate într-un al doilea mandat este benefică”

Universitatea din Petroșani urmează să își aleagă un nou Rector, iar unul dintre candidați este Radu Mihai Sorin, actualul Rector al instituției de învățământ superior. Legea permite două mandate succesive, iar conducătorul instituției academice este de părere că, la fel ca și în politică, continuitatea este benefică.

Alegerile la vârful universității Petroșani vor avea loc în februarie. Astfel, în data de 12 februarie se reunește Senatul Universității și își desemnează prin vot secret Președintele și componența Biroului Senatului, iar în data de 25 februarie este programată alegerea Rectorului. Unul dintre candidații anunțați și asumați este prof.univ.dr.ing. Radu Sorin Mihai, actualul Rector al Universității Petroșani, care spune că îndeplinește toate codițiile legale pentru a-și depune candidatura.

”Nu mă împiedică nimic să îmi depun candidatura pentru că îndeplinesc toate condițiile pentru a candida din nou pentru un mandat și legea ne permite două mandate pentru această funcție. Acum, colegii care votează și reprezentanții studenților în Consilii și Senat decid dacă am făcut treabă bună sau nu, decid care candidat merită să îi reprezinte în calitate de Rector”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin Mihai.

În mediul politic se spune că este bună continuitatea în condițiile în care poți duce la bun sfârșit proiectele demarate. Rectorul Universității spune că același lucru putem să îl transpunem și în mediul academic.

”Indiscutabil, de aceea și în lege s-a gândit continuitatea aceasta prin două mandate. În primul mandat reușești să creezi o atmosferă de lucru în Universitate, să aduci Universitatea acolo unde crezi că îi este locul, iar o serie de proiecte încep pe la mijlocul primului mandat și ele trebuie continuate și definitivate în mandatul al doilea. Deocamdată, consider că pentru un bun mers al Universității, o continuitate într-un al doilea mandat este benefică”, a precizat sursa citată anterior.

Iar în primul mandat s-a bucurat, în proporție mare, de spriinul colegilor. Proiectele reușite se fac în echipă, iar la Universitatea Petroșani echipa a fost unită, în beneficiul instituției, a studenților, a cadrelor duudactice.

Rectorul Universității Petroșani:  ”Am simțit în proporție de 95% ajutor, susținere din partea colegilor. Am reușit împreună cu majoritatea colegilor din echipa de conducere să realizăm o serie de evenimente importante pentru școală și chiar să dotăm această universitate cu tot ce este posibil. Am creat un climat de liniște și lucrativ în universitate, am crescut și numărul de studenți care actualmente se ridică la 3.700 de la 3.200. Rezultatele acestea nu le puteam obține singur, decât în echipă, și m-am bucurat că în proporție de 95% echipa managerială a universității, colegii de la toate departamentele au sprijinit și au ajutat mult dezvoltarea universității”.

Carmen COSMAN – PREDA