Tribunalul Hunedoara suspendă procesele. Nemulțumiri din cauza intenției de eliminare a pensiilor de serviciu ale magistraților

Magistrații Tribunalului Hunedora au decis suspendarea judecării cauzelor care nu au caracter urgent pe fondul intenției de eliminare a ceea ce aceștia au numit ”pensii de serviciu”. Decizia a fost luată astăzi, de Adunarea Generală a judecătorilor Tribunalului Hunedoara și anunțată public într-un

COMUNICAT DE PRESĂ:

”Adunarea Generală a judecătorilor TRIBUNALULUI HUNEDOARA, întrunită azi, 22 ianuarie 2020, a hotărât că Proiectul legislativ de abrogare a pensiilor de serviciu cuvenite magistraţilor încalcă grav independenţa judecătorilor şi afectează ordinea constituţională din România, contribuind la subminarea statului de drept.

Totodată, în baza acestor considerente, Adunarea Generală a judecătorilor TRIBUNALULUI HUNEDOARA a hotărât suspendarea judecării cauzelor aflate pe rolul instanţei, cu excepţia cauzelor urgente, respectiv:

în materie civilă: ordonanţă preşedinţială, suspendare executare silită, ordin de protecţie, adopţii/plasamente, asigurare dovezi, măsuri asigurătorii;

-în materie litigii de muncă şi asigurări: grevă, concediere;

-în materie de contencios administrativ: suspendare act administrativ;

-în materie penală: cauzele de competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, cauzele având ca obiect măsuri preventive, cauzele având ca obiect măsuri de siguranţă, indiferent de stadiul procesual, precum şi alte cauze apreciate ca având caracter urgent.

începând cu data de 27 ianuarie 2020 şi până la momentul retragerii sau respingerii Proiectului de lege privind abrogarea pensiei de serviciu a magistraţilor.

Menţionăm faptul că în data de 22 ianuarie 2020 personalul auxiliar  al Tribunalului Hunedoara, a recurs la forma de protest a suspendării activităţii între orele 10-12, în acest sens ataşăm şi informaţii cu privire la activitatea personalului auxiliar”, se arată în comunicat.

de precizat că și judecătorii Curții de Apel Alba Iulia au luat o astfel de măsură pe fonul acelorași nemulțumiri.

Carmen COSMAN – PREDA