Recurs respins în cazul lui Cosmin Rădescu. Rămâne director al Teatrului din Petroșani

Cosmin Rădescu rămâne director al Teatrului ”I.D. Sîrbu”din Petroșani, cel puțin până când se va judeca pe fond procesul prin care acesta solicita anularea documentelor emise de Consiliul Județean Hunedoara care au dus la demiterea lui din funcție și numirea altui manager.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, astăzi, recursul formulat de CJ Hunedoara împotriva sentinței Tribunalului Hunedoara în procesul în care Cosmin Rădescu a cerut suspendarea executării actelor administrative până la judecarea procesului pe fond. În consecință, rămâne valabilă sentința Tribunalului, iar Rădescu rămâne în continare în funcția de director al Teatrului ”I.D. Sîrbu” din Petroșani

”Respinge ca nefondat recursul declarat de pârâţii UAT Judeţul Hunedoara, Consiliul Judeţean Hunedoara şi Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara împotriva sentinţei nr. 962/CA/2019 pronunţată de Tribunalul Hunedoara – Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal în dosar nr. 1362/97/2019”, este soluția instanței. De asemenea, magistrații au respins cererea de intervenţie în interesul recurenţilor formulată de intervenienta Bolcă Nicoleta Lucreţia (care a câștigat concursul pe post organizat ulterior de CJ Hunedoara – n.r.), dar a admis cererea de intervenţie în interesul intimatului reclamant Rădescu Cosmin formulată de angajații teatrului. Soluția este definitivă.

La această oră, instituția de cultură din Petroșani este condusă de Cosmin Rădescu, și asta după ce a acționat Consiliul Județean Hunedoara în judecată, la Tribunalul Hunedoara, solicitând suspendarea deciziilor care vizau înlăturarea lui din această funcție, până la soluționarea pe fond a acțiunii. Iar prima instanță s-a pronunțat, în luna iulie 2019, în favoarea sa.

„Instanta a admis cererea   formulată de  reclamant. În acest caz, instanța a dispus suspendarea executării a 4 acte administrative emise de către UAT județul Hunedoara, până la soluționarea în fond a acțiunii de anulare a actului administrativ”, a declarat la acel moment Ildiko Glăman, purtător de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Practic, prin decizia instanței  hunedoreneau fost suspendate efectele actelor prin care Rădescu a fost demis, ale celor prin care s-a dispus organizarea concursului câștigat de fostul director al tearului, Nicoleta Bolcă – postul fiind deja în litigiu din cauză că managerul Rădescu a contestat rezultatele evaluării, care nu îi permiteau să își cotinue activitatea în fruntea instituției de cultură -,  precum și actul prin care actrița Irina  Radu Bodea a fost numită  director interimar pe această funcție. Reprezentantii Consiliului Județean Hunedoara, care au organizat concursul pe post, au atacat decizia cu recurs, care s-a judecat la Curtea de Apel Alba Iulia, instanță ce a menținut sentința dată pe fond.

Reamintim că Rădescu a fost schimbat dn fncțiia de director de administrația publică județeană, care coordonează activitatea instituției de cultură, pe motiv că nu a obținut o notă suficient de mare la evaluarea anuală a managementului care să îi asigure continuarea mandatului în fruntea teatrului.

Carmen COSMAN – PREDA