O locomotivă ce tracta 40 de vagoane cisternă a luat foc între Merișor și Bănița

Foto: Arhiva

O locomotivă electrică ce tracta un tren format din 40 de vagoane tip cisternă destinate transportului de produse petroliere (fără conținut la momentul incidentului) și o locomotivă Diesel, a lut foc noaptea trecută între Merișor și Bănița. Patru ore a durat intervenția! Mai multe trenuri care tranzitau zona au fost oprite pee traseu până la stingerea incendiului și eliminarea pericolului.

Incidentul a avut loc la miezul nopții, iar flăcările au afectat o locomotiva electrica Tip EA de 125 tone.

”Pompierii militari din cadrul Detasamentului Petrosani au intervenit cu 2 ofiteri, 20 subofiteri , 4 autospeciale de lucru cu apa si spuma, 2 autosanitare smurd si 1 echipaj CBRN. Incendiul a fost lichidat dupa aproximativ 4 ore, interventia fiind dificila, implicand realizarea unui dispozitiv de stingere pe circa 700 metri lineari”, au precizat reorezentanții ISU Hunedoara.

In urma evenimentului a fost restrictionat traficul feroviar in zona, fiind afectate 7 trenuri de marfa si un tren calatori, stationat in gara din Petrosani- trenul interregio 1835, cu 30 pasageri.

”S-a reușit localizarea și lichidarea incendiului in limitele găsite, evitandu-se dezvoltarea si propagarea la vagoanele cisternă precum și pericolul unor explozii. In urma evenimentului nu au fost inregistrate victim”, au mai precizat reprezentanții ISU.

Incidentul a avut loc la miezul nopții și, din cauza pericolului major, la nivel ISU Hunedoara a fost activată grupa operativă. În plus, Prefectul județului a dispus activarea Centrului Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei, cu reprezentanti din cadrul IJJ, IPJ, Serviciului Politie Transport Feroviar si Regulator circulatie CFR.

Carmen COSMAN – PREDA