Cinci cazuri de gripă în județul Hunedoara de la începutul anului

De la începutul acestui an, cinci cazuri de gripă au fost confirmate în județul Hunedoara, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Hunedoara.

Din păcate, unul dintre pacienți, un bărbat de 76 de ani, internat la Spitalul Municipal Hunedoara cu gripa tip AH1N1, a decedat. Era nevaccinat si prezenta și alte afectiuni, iar tratamentul antiviral administrat nu i-a putut salva viața. O altă pacientă, de 50 de ani, tot cu gripa tip AH1N1, a fost internată in Spitalul Urgenta Deva. Era nevaccinată si prezeta și alte afectiuni, dar a răspuns tratamentului antiviral, fiind vindecată și externată.

Alte trei cazuri de gripă s-au înregistrat în săptămâna 20.01.-26.01.2020: 1 caz gripa tip AH1N1 – o persoana de 41 ani ,sex feminin, internata in Spitalul Urgenta Deva, nevaccinat, a primit tratament antiviral; 1 caz gripă confirmat prin test rapid la o fetiță de 12 ani, care a fost internată in Spitalul Urgenta Deva și încă un caz confrmat prin test rapid la un băiețel de 9 ani, internat în Spitalul Municipal. Ambii copii au primit tratament antiviral. Aceste cazuri evolueaza bine și nu prezinta complicatii, au precizat reprezentanții DSP Hunedoara.

Pe de altă parte , au mai fost înregistrate 1435 de cazuri de infecții respiratorii.