Pe ce vrea Consiliul Județean să cheltuiască 90.000 de lei. Vizat este Centrul de Îngrijire și Asistență Petrila

Foto: Glasul Hunedoarei

90.000 de lei este suma alocată încă de anul trecut de la bugetul județului Hunedoara prin DGASPC pentru Centrul de Îngrijire și Asistență Petrila. Banii au fost destinați moderizării instalației de încălzire și la această sumă se adăugau încă 10.000 de lei pentru proiectarea lucrării. Numai că, suma nu a putut fi folosită și asta din cauză că nu s-au obținut avizele necesare.

Banii au fost alocați în 2019, prin hotărâre a Consiliului Județean Hunedoara, și aveau ca destinație modernizarea instalației de încălzire de la Centrul de Îngrijire și Asistență Petrila. Suma este încă necheltuită, iar sistemul de încălzire a rămas nemodernizat și asta din cauză că nu s-au obținut avizele necesare.

”Aceste sume nu au putut fi utilizate în cursul anului 2019 datorită dificultăților întâmpinate la furnizorul de gaze natural pentru aprobarea realizării branșamentului de gaz necesar a fi realizat pentru centrala aferentă centrului. Acest obiectiv de investiții se va relua în momentul în care vom reuși să finalizăm documentele necesare pentru obținerea aprobărilor de la furnizorul de gaze naturle”, au explicat oficialii DGASPC Hunedoara.

La căminul de la Lonea sunt instituționalizate 43 de persoane.

De menționat că, până la urmă, se pare că aceasta era suma la care se referea președintele PSD Hunedoara, deputatul Laurențiu Nistor,  în data de 23 octombrie, într-o declarative publică ce a stârnit la acea vreme rumoare în sală și vii discuții ulterioare. Banii s-au găsit cu greu prin documente și asta pentru că Nistor vorbea la acea vreme de ”lucrări executate”, dar acestea sunt doar preconizate, chiar dacă există fondurile necesare allocate.

Carmen COSMAN – PREDA