Drumurile județene trebuie inventariate cât mai urgent. Ce face Consiliul Județean în acest sens

Unul dintre informaticienii de la Consiliul Județean Hunedoara se va ocupa de inventarierea drumurilor județene, pe baza datelor culese din teren de reprezentanții serviciilor de specialitate, a anunțat administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram.

Consiliul Județean Hunedoara beneficiază de un echipament modeern, care permite inventarierea și cartografierea tuturor drumurilor județene, iar de acest lucru se va ocupa un informatician.

”Avem un compartiment de informatică, unde sunt 4 informaticieni. Unul dintre ei se va ocupa de inventarierea drumurilor, la Serviciul de Investiții și Serviciul Administrare Drumuri, care va prelua și acel aparat. Specialiștii de aici vor merge în teren, vor stoca toate informațiile, iar informaticianul va face inventarierea tuturor drumurilor. Avem nevoie de acest om. Informațiile stocate trebuie să le punem în valoare și să facem inventarierea drumurilor. Trebuie să facem cât mai urgent această inventariere, să știm exact care este starea drumurilor județene”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

O investiție de aproximativ 100.000 de euro în tehnologie performantă permite Consiliului Județean Hunedoara să inventarieze și cartografieze întreaga infrastructură de drumuri județene. Tehnologia de cartografiere mobilă este o noutate, iar județul Hunedoara este primul din România ce beneficiază de avantajele acesteia. Noile echipamente au fost achiziționate pentru a putea gestiona în mod eficient, printr-o soluție informativă de tip smart, toate problemele care țin de administrarea celor peste 1300 de kilometri de drumuri județene aflate în administrarea CJ Hunedoara.

Carmen COSMAN – PREDA

 

Întreaga infrastructură de drumuri județene, inventariată și cartografiată cu ajutorul unui echipament de ultimă generație