Drăgoescu a plecat de la Închideri de Mine. A rămas ”tânărul” pensionar Gheorge Bobar, cu un salariu de vreo 13.600 de lei!

Foto: UTCAR

Fostul director tehnic al Societății Naționale de Închideri, Petre Drăgoescu, a ales să plece definitiv din societate, după ce la începutul acestui an s-a întors, ca inginer șef, pe o perioadă determinată. Potrivit informațiilor de la acea vreme, s-a întors pentru că planul de disponibilizări al societății, lăsat moștenire de directorul PSD Vasile Pavel Dreghici, a fost atât de haotic încât a lăsat compartimente întregi de la SNIMVJ absolut goale și nu mai exista nimeni care să poată semna, de exemplu, documente oficiale. Drăgoescu a plecat acum în pensie, după ce perioada pentru care a fost de acord să se întoarcă s-a terminat. Societatea de Închideri este condusă în continuare de succesorul lui Vasile Pavel Dregici, social – democratul Gheorghe Bobar, ”tânăr” pensionar, de prin 2004, cu un salariu de vreo 13.600 de lei, spun informațiile noastre.

Petre Drăgoescu, director tehnic al SNIMVJ a plecat la finele lui 2019 prin programul de disponibilizare colectivă aplicat la societate.  S-a întors în structura SNIMVJ, în primele zile ale anului 2020, de data aceasta ca inginer șef, pe o perioadă strict determinată. Și asta din cauză că, după aplicarea programului de restructurare lăsat moștenire de fostul director, Vasile Pavel Dreghici, la SNIM a rămas un imens vid. (Citește AICI )

Acum a plecat din nou, iar de data aceasta retragerea lui Drăgoescu din SNIMVJ este defintivă. Fostul director tehnic s-a pensionat.

”M-am retras pentru că așa am promis. Ieri am primit decizia de pensie și corect este ca atunci când ești pensionar să te retragi. Decizia mea este definitivă”, a declarat Petre Drăgoescu.

În urma lui nu mai rămâne un vid, așa cum s-a întâmplat în decembrie. În societate au venit între timp trei oameni bine pregătiți, care știu ce trebuie făcut mai departe. Unul dintre aceștia este Dan Sârb, Director Închideri suprafață. A lucrat o bună perioadă de timp, de prin 2007, în CONVERSMIN, a fost pe multe șantiere și știe care este tipologia, documentația întocmită pe un șantier de închideri. De asemena, a revenit în firmă Dana Mirea, pe partea de achiziții publice. Plecase în 2016, iar acum s-a întors. De asemenea, la achiziții publice a mai venit o angajată, specializată în domeniu, pentru că nu este timp fizic pentru ”învățăcei”.

Bobar rămâne în ”fruncea” firmei

Și, peste toate acestea, rămâne social – democratul Gheorghe Bobar, numit la conducerea societății după ce Pavel Dreghici (numit de asemenea și susținut de PSD!) a demisionat în timpul protestelor din subteran declanșate de minerii de la Paroșeni și Uricani, care nu  aveau garanția viitorului lor. Și asta pentru că, timp de un an, fostul guvern PSD nu a găsit timp să promoveze o ordonanță care să înlocuiască  vechea Ordonanta 36, cea care asigura protecția socială a persoanelor disponibilizate.

Revenind la Bobar trebuie spus că și acesta este pensionar, chiar cu state vechi, adică de prin 2004. S-a pensionat de la Mina Petrila, unde, spun cunoscătorii, cea mai înaltă funcție pe care a avut-o a fost șef de sector. Acum conduce Societatea de Închideri de Mine Valea Jiului. Pentru vreo 13.600 de lei. Net! Înainte de a fi numit director al SNIMVJ (în noiembrie anul trecut, înainte de schimbarea Guvernului), Bobar a fost președintele Consiliului de Administrație al societății, postură din care a câștigat bani frumoși. În plus, la acea vreme era și președintele PSD Petrila.

Carmen COSMAN – PREDA