Am găsit adeziunea lui Dioane, pierdută de PSD! – DOCUMENTE

Caragiale n-o murit, numa’ o țâr’ s-o hodinit! Și, dacă el căuta scrisoarea pierdută, pesediștii hunedoreni caută, sau cel puțin se fac, adeziunea la PSD a directorului Compexului Energetic Hunedoara, Samuel Dioane. Am găsit-o noi! Asta să fie oare!?

 

Samuel Dioane a fost numit la conducera CEH în iunie 2018. Venea de la Mina Lonea, unde a fost și director din 2017 și până la ”transferul” aprobat de Consiliul de Administrație al CEH. Dincolo de calitățile profesionale care l-au recomandat pentru funcția de general al complexului, era membru al PSD Petrila, lucru specificat la acea vreme.

 

Între timp, Guvernul PSD condus de Dăncilă, fix cel care prin oamenii din teritoriu îl suținea și pe Dioane, a picat. CEH a intrat în insolvență, la cererea creditorilor, după un proces întins pe mai mulți ani. Dar, după deja celebra zicere ”coafura rezistă”, și Samuel Dioane a rămas înfipt în scaunul de director general, spre surprinderea multora, făcând un tandem oarecum contra firii politice cu administratorul special, numit de PNL. Numai că informațiile ce încep să vină dinspre CEH după intrarea complexului în insolvență nu sunt deloc liniștioare. Partea de sub apă a aisbergului, cu încrengături economico – financiare, pare să fie mai mare decât lăsau unii să se vadă și să se înțeleagă. Iar PSD a încercat să se delimiteze, declarativ, de cel pe care l-au susținut și propulsat în CEH, același Samuel Dioane.

 

Mai întâi, prin luna ianuarie, pe surse s-a lansat informația că a plecat de la PSD la PNL. Liberalii au negat transferul de iarnă și, mai mult, au anunțat că se impune demisia lui Dioane și în niciun caz nu vor în râdurile lor ”o persoană care s-a bucurat de deplina susținere a PSD și care, alături de ceilalți directori care s-au perindat în fruntea acestei companii, este responsabilă de declinul si distrugerea CEH”.

Mai apoi, a dispărut adeziunea lui Dioane de la PSD, în timp ce social – democrații hunedoreni, prin liderii lor, dădeau declarații în care se delimitau de directorul lor și îi cereau, cel puțin în fața presei, să plece din vârful CEH, pentru a nu mai asocia PSD-ul cu problemele economice grave de aici (generate de oamenii puși de ei). În apărarea lui Samuel Dioane a sărit primarul PSD din Petrila, Vasile Jurca, riscând în aparență o notă discordantă cu senatorul Cristian Resmeriță, președinte executiv al PSD Hunedoara Dar și unul, și altul, adică și Jurca și Resmeriță, au precizat pe rând că nu există  o adeziune la PSD a directorului CEH ”uitat” în post (Pentru adevărul istoric, Jurca și-a lăsat o portiță întredeschisă, spunând ”din câte știu eu”!). Problemă rezolvată, deci, pentru social – democrați.

Am găsit noi o adeziune la PSD. A lui Samuel Dioane. E din 2013. Asta să fie oare ”scrisoarea pierdută” de social – democrați?!

Carmen COSMAN – PREDA