Universitatea Petroșani – parte a unui consorțiu universitar european

Universitatea Petroșani are șansa de a fi inclusă într-un consorțiu universitar european, din care mai fac parte instituții de învățământ superior din Austria, Germania, Spania, Creta și Polonia.

Aceste consorții, aceste parteneriate universitare își propun punerea la același nivel a unor specializări din diferite domenii de actvitate, comune universităților membre, și, de asemenea, dezvoltarea de parteneriate cu aceste universități, a precizat Rectorul Universității Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin Mihai.

”Intrăm pe un consorițu de universități europene, care are coordonator universitatea din Leuven din Austria și din care mai fac parte Academia din Freiberg – Germania, Uiversitatea Leon din Spania, Universitatea Tehnică din Creta și Universitatea din Silezia – Polonia. Acest consorțiu are ca scop punerea la același nivel a unor specializări din diferite domenii de actvitate, comune universităților, și, de asemenea, dezvoltarea de parteneriate cu aceste universități. Încă de anul trecut au demarat aceste consorții la nivel european. S-a acordat finanțare pentru 17 consorții, trei dintre ele având parteneri universități din România, respectiv Universitatea București, Universitatea Tehnică de Construcții București și SNSPA. În acest an, dacă se aprobă finanțarea și acestui consorțiu, sigur vom fi și noi prntre universitățile românești integrate în consorții europene”, a declarat Rectorul Universității Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin Mihai.

Carmen COSMAN – PREDA