Surse: Pacienta transportată la Timișoara cu suspiciune de coronavirus are encefalită autoimună

Femeia în vârstă de 56 de ani din Deva trasportată la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara cu suspiciune de infecție cu COVID 19 ar avea de fapt encefalită autoimună, spuns surse medicale.

Pacienta s-a prezentat la UPU Deva cu sindrom febril şi, după un prim consult de specialitate, a fost imediat izolată, iar ulterior a fost transportată la Timişoara în condiţii speciale. Medicii s-au temut initial de infecția cu coronavirus dat fiind faptul că pacienta, cu domiciliul în Deva, a călătorit 7 zile în Thailanda şi s-a întors în ţară în data de 13 februarie prin Aeroportul Otopeni.

Potrivit rezuatatelor prelimare ale investigațiilor medicale, femeia ar avea encefalita autoimuna și nu a contactat coronavirus.

Encefalita autoimună, care apare pe fondul sistemului imunitar ce atacă creierul, are ca simptome febra, stare de confuzie, pierderi de memorie și chiar convulsii

Aceasta boală, arată datele medicale, are un progres rapid, de la câteva zile și până la câteva săptămâni, și poate pune viața pacientului in pericol. Cauza declanșării encefalitei a fost pusă pe seama infecției din organism, însă noi studii arată ca sistemul imunitar poate fi, în egală măsură, responsabil pentru debutul bolii.

Carmen COSMAN – PREDA