60.000 de lei amendă pentru CFR pentru depozitul neconform de agregate minerale de la Ilia

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, titularul proiectului de reabilitare a liniei feroviare de mare viteză Simeria – Gurasada, a fost amendat cu 60.000 de lei de Garda de Mediu Hunedoara pentru depozitul necoform de agregate minerale de la Ilia.

De asemenea, Garda de Mediu Hunedoara a impus măsuri clare în legătură cu acest depozit.

”Verificările au fost solicitate de Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, în urma nemulțumirilor locuitorilor față de amenajarea platformei pe teritoriul comunei. Primarul comunei Ilia, Marius Omotă, a sesizat, totodată, Instituția Prefectului în legătură cu situația din comună, generată de nerespectarea de către constructor a prevederilor acordului de mediu”, au precizat reprezentanții Prefecturii Hunedoara. 

Compania Națională de Căi Ferate “CFR SA”, titularul proiectului de reabilitare a liniei feroviare de mare viteză Simeria – Gurasada, va începe de astăzi desființarea depozitului de agregate minerale și, totodată,  va amenaja pe drumurile publice,  până în 24.02.2020, puncte speciale pentru îndepărtarea reziduurilor de pe pneurile echipamentelor și utilajelor, spun sursele citate.   De asemenea, pentru nerespectarea prevederilor stabilite prin Acordul de mediu, Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu a aplicat titularului proiectului o sancțiune contravențională de 60.000 lei.