Primăria Petroșani va gestiona împreună cu ONG-urile pentru protecția animalelor adăpostul de câini de la Petroșani. Niciun animal nu va fi eutanasiat!

Niciun câine strâns de pe străzi nu va fi eutanasiat la adăpostul de la Petroșani ce va funcționa în subordinea administrației publice locale. Mai mult, primăria va gestiona activitatea de aici împreună cu reprezentanți ai ONG-urilor de protecție a animalelor, a dat asigurări primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.

După ieșirea, anul trecut, a Consiliului Județean Hunedoara din Asociația de Dezvoltare Comunitară (ADI) Animale fără stăpân, câinii au ajuns din nou pe străzi. Asociația nu a mai funcționat așa cum trebuie pentru ca, în cele din urmă, să intre în moarte clinică. Primăria Petroșani a decis să își reînființeze propriul serviciu de ecarisaj, iar câinii strânși de pe străzi să fie duși în adăpostul dat în comodat celor de la ADI Animale fără stăpân la momentul aderării la acest serviciu județean.

Animalele nu vor fi eutanasiate și mai mult administrația publică locală nu va percepe niciun leu de la cei care doresc să adopte un câine de aici. Iar totul va putea fi monitorizat de reprezentanții ONG-urilor de protecție a animalelor.

”Va fi un reprezentant sau chiar doi ai ONG-urilor de protecție a animalelor, Nu vom eutanasia niciun câine. Vor fi puse în aplicare programe de sterilizare a animalelor fără stăpân, iar acestea vor putea fi adoptate fără ca primăria să perceapă vreo taxa”, a declarat primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Problema care rămâne este cea a adpostulu care, deocamdată, în ciuda solicitărilor repetate, nu a fost dat înapoi primăriei de oficialii ADI Animale fără stăpân. Aceștia cer 600.000 de lei pentru adăpostul primit cu titlu gratuit, dublul sumei primite de municipalitate de la Consiliul Județean Hunedoara din cota de 6% din impozitul pe venit.

Carmen COSMAN – PREDA

 

După ieșirea bruscă a Consiliului Județean din asocierea pentru câinii fără stăpân, animalele au ajuns din nou pe străzi. Primăria Petroșani își reînființează propriul serviciu de ecarisaj. I se cer 600.000 de lei pentru adăpostul dat cu titlu gratuit asociației!