După ce au dat-o în judecată, reprezentanții Teatrului din Petroșani nu au mai venit la procesul intentat Nicoletei Bolcă. Dosarul a fost suspendat!

Tribunalul Hunedoara a dispus, astăzi, suspendarea cauzei în care fostul director al Teatrului ”I.D. Sîrbu”, Nioleta Bolcă, a fost acționată în instanță de actuala conducere a instituției.

Un dosar înregistrat în luna august a anului trecut și care s-a finalizat după doar trei termene, pe fondul neprezentării chiar a celor care au deschis acțiunea.

Suspendat în baza art.242 NCPC”, este soluția pe scurt, pronunțată miercuri, în Dosarul 2119/97/2019.

Și, potrivit acestui articol din Noul Cod de Procedură Penală, suspendarea judecării cauzei are loc ”când constată că desfășurarea normală a procesului este împiedicată din vina reclamantului, prin neîndeplinirea obligațiilor stabilite în cursul judecății, potrivit legii, judecătorul poate suspenda judecata, arătând în încheiere care anume obligații nu au fost respectate”. La alin.2, se arată că ” La cererea părții, judecata va fi reluată dacă obligațiile la care se referă alin. (1) au fost îndeplinite și, potrivit legii, aceasta poate continua”

În acest dosar, oficialii Tatrului ”I.D.Sîrbu” îi impută circa 4.500 de lei, bani pe care nu i-ar fi recuperat de la anumite primării cu care ar fi fost sub contract pe vremea în care Nicoleta Bolcă era director al instituției. La termenul de astăzi, fostul manager a fost chemat, și s-a prezentat, la interogator, probă solicitată, conform informațiilor noastre, chiar de actuala conducere a Teatrului din Petroșani, dar chiar ei au lipsit din nou.

Apărătorul Nicoletei Bolcă a arătat magistraților că, de trei termene solicită actele doveditoare cum că s-au făcut toate demersurile pentru recuperarea banilor, dar cei de la Teatru nu le-au pus la dispoziție. În aceste condiții, instanța a dispus suspendarea cauzei în baza articolului enționat anterior.

Carmen COSMAN – PREDA