Sprijin financiar de la bugetul local pentru echipa de robotică de la Colegiul Național de Informatică din Petroșani

Primăria Petroșani a alocat suma de 6000 de lei, pentru ca echipa de robotică de la Colegiul Național de  Informatică ”Carmen Sylva” să poată participa la concursul ce va avea loc în perioada următoare la Timișoara.

Clubul de robotică din cadrul acestui colegiu național și-a decshis porțile la începutul  anului școlar și îi inițiază pe elevi în tainele roboticii. Aici, elevii au decis să construiască un robot cu diverse funcționalități, cu care vor să participe la concursuri organizate la nivel național, primul dintre acestea fiind cel de la Timișoara.

”Pentru a sprijini participarea echipei Clubului de robotică din cadrul Colegiului Național de  Informatică ”Carmen Sylva” Petroșani la acest concurs am propus Consiliului Local aprobarea alocării din bugetul local a sumei de 6000 de lei, sumă ce reprezintă cheltuieli de cazare la Timișoara pe perioada concursului a echipei și profesorilor însoțitori, chletuieli de transport, precum și cheltuieli pentru achiziționarea unei părți din materialele necesare participării la acest eveniment”,a  explicat primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Consiliul Local Petroșani a aprobat proiectul inițiat de edil.

Carmen COSMAN – PREDA