Vicepreședintele CJ Hunedoara, Sorin Vasilescu rămâne deocamdată fără atribuții, a decis instanța. Sentința poate fi atacată

Tribunalul Hunedoara a respins, astăzi, cererea formulată de vicepreședintele CJ Hunedoara, Sorin Vasilescu, privind suspendarea dispoziției președintelui Consiliului Județean prin care i-au fost retrase atribuțiile pe aparatul propriu. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs. În plus, la Tribunal continuă procesul pe fond, în care Vasilescu solicită anularea actului respectiv.

Tribunalul Hunedoara s-a pronunțat practic pe o bucată din întreaga problemă legată de suspendarea atribuțiilor vicepreședinților CJ Hunedoara, ca urmare a plângerii în contencios – administrativ formulată de Sorin Vasilescu.

”Respinge cererea de suspendare a Dispoziţiei nr. 524/22.08.2019 emisă de Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara formulată de reclamantul Vasilescu Sorin-Adrian, în calitate de Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara în contradictoriu cu pârâtul pârâtul Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara ca nefondată” , este decizia Tribunalului, care poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare.

Pe de altă parte, în data de 2 aprilie instața urmează să se pronunțe pe fondul cauzei,  cu privire la cererea de anulare a deciziei respective.

Reamintim că vicepreședintele administrației publice județene, Sorin Vasilescu, a decis să se adreseze instanței de judecată după ce i-au fost retrase toate atribuțiile pe aparatul propriu, fiind lăsat ”pe tușă”. La fel ca și celălat vicepreședinte, Daniel Andronache, numai că acesta a lăsat lucrurile în coadă de pește, cel puțin până acum. Vasilescu spune că acum, în locul lui, de tot se ocupă administratorul public al județului și consideră că ceea ce i s-a întâmplat este un abuz.

Șefii CJ Hunedoara, care fac parte din același partid cu Sorin Vasilescu, respectiv PSD, spun că dispoziția a fost dată în concordanță cu prevederile noului Cod Administrativ.

Carmen COSMAN – PREDA

Șefii CJ Hunedoara au ajuns să își dispute în instanță atribuțiile. Vicepreședinte în război deschis cu cei care l-au pus ”pe tușă”. Judecătorii, chemați să împartă dreptatea