Discuții despre reorganizarea CEH, la Prefectura Hunedoara

Reprezentanții  Complexului Energetic Hunedoara – fie că vorbim despre administrație sau sindicate – sunt de acord cu preluarea Termocentralei Mintia de către o autoritate publică locală. Atât Consiliul Județean Hunedoara, cât și Primăria Deva și-au exprimat intenția de a o prelua în administrare. De asemenea, s-au declarant de accord cu înființarea “Complexului Energetic Valea Jiului”. Declarațiile au fost făcute astăzi la discuțiile purtate la Instituția Prefectului Județul Hunedoara, pe tema viitorului mineritului și al producției de energie în judeţul Hunedoara.

La solicitarea Prefectului județului Hunedoara, Vasilică Potecă, la întâlnire au participat lideri de sindicat, conducerea C.E.Hunedoara, reprezentantul administratorului judiciar dar și conducerea C.J.H. și administratorul public al Primăriei Deva, Adrian David.

Potrivit prezentării facută de administratorul judiciar, divizarea va putea avea loc după înființarea, conform legii insolvenței, a Comitetului creditor, stabilirea activelor viabile pentru ca acestea să poată fi date în plată și după întocmirea și aprobarea Planului de reorganizare.

Atât pentru Valea Jiului cât și pentru Mintia, specialiștii au pregătit o analiză și un punct de vedere, acestea urmând să faca parte din strategia comună de divizare și reorganizare a Complexului Energetic Hunedoara.

La această dată, C.E.H. se află în procedură de insolvență iar administratorul judiciar a precizat că trebuie urmată o serie de etape prevăzute de lege, până la prezentarea finală a Planului de reorganizare.

Cel mai important lucru, a precizat Prefectul Județului Hunedoara, Vasilică Potecă, este ca în viitorul Plan de divizare și reorganizare a CEH să se regăsească un punct de vedere comun al tuturor celor implicați și, bineînțeles, acesta să fie în interesul hunedorenilor.