Acoperiș zburat de vânt la Lupeni. Trei persoane au fost rănite. Două dintre victime sunt eleve și veneau de la școală

Două fete care veneau de la școală, în vârstă de 15 ani, precum și o femeie, au fost rănite astăzi de bucăți din acoperișul unui bloc, smuls de vântul puternic. Accidentul s-a produs în această după amiază în Lupeni, la Blocul A2, situat pe Bulevardul Păcii. De asemenea, 5 autoturisme au fost avariate.

Pompierii au fost solicitaţi în cartierul Viitorului, din municipiul Lupeni, pentru a ajuta 2 fete de 15 ani şi o femeie, rănite în zona capului de bucăţile din structura acoperișului de bloc smuls de vânt.

Foto: Facebook Lucian Resmerita

Fetele au primit îngrijiri medicale din partea echipelor de salvare şi transportate conştiente la spital, în timp ce, femeia a refuzat transportul după ce echipajele medicale au evaluat-o.

”Cele două minore prezentau traumatisme craniene, plăgi contuse la nivelul membrelor suprioare și inferioase. Sunt conștiente și cooperante”, a declarat dr. Călin Dumitrescu, purtător de cuvânt al SAJ Hunedoara.

Foto: Facebook Lucian Resmerita

Pompierii Gărzii Lupeni acţionează pentru îndepărtarea elementelor din acoperișul dislocat ce au avariat 5 autoturisme parcate și se asigură că nu mai există pericolul prăbușirii necontrolate a altor părţi din acesta, a precizat Anemona Doda, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara.

Sud-vestul judeţului Hunedoara se află sub cod roşu meteorologic de vreme rea caracterizat de vânt puternic până în jurul orei 18. ISU Hunedoara ne recomandă să evităm, în aceste zone, trecerea prin apropierea copacilor sau clădirilor înalte cu acoperişuri din lemn şi tablă sau cu faţade ce au ornamente ce pot fi dislocate de rafalele de vânt.

Trei persoane din Lupeni accidentate de elementele unui acoperiș de bloc dislocate de vânt. Pompierii salvatori au fost solicitaţi pe strada Viitorului, din municipiul Lupeni, pentru a ajuta 2 fete de 15 ani şi o femeie rănite în zona capului de bucăţile din structura acoperișului smuls de vânt. Fetele au primit îngrijiri medicale din partea pompierilor şi a medicilor SAJ şi transportate conştiente la spital, în timp ce, femeia a refuzat transportul după ce echipajele medicale au evaluat-o. Pompierii Gărzii Lupeni acţionează pentru îndepărtarea elementelor din acoperișul dislocat ce au avariat 5 autoturisme parcate și se asigură că nu mai există pericolul prăbușirii necontrolate a altor părţi din acesta.Sud-vestul judeţului Hunedoara se află sub cod roşu meteorologic de vreme rea caracterizat de vânt puternic până în jurul orei 18. Vă rugăm să evitaţi, în aceste zone, trecerea prin apropierea copacilor sau clădirilor înalte cu acoperişuri din lemn şi tablă sau cu faţade ce au ornamente ce pot fi dislocate de rafalele de vânt.#ISUHunedoara #codrosu #pompierisalvatori

Publicată de ISU Hunedoara pe Luni, 24 februarie 2020