Sindicatul Muntele i-a cerut sprijin ministrului Economiei pentru comprimarea termenelor în ceea ce privește procedura de separare

Orice prelungire a termenelor de separare a activității CEH sporește nesiguranța în ceea ce privește traiectoria viitoare a companiei, a precizat Darius Cîmpean, președintele Sindicatului Muntele, care a avut o nouă întâlnire de lucru cu ministru Economiei, Virgil Popescu.

În cadrul acestei întrevederi cele două părți au discutat problemele Complexului Energetic Hunedoara, inclusiv despre separarea activității.

”Am discutat despre necesitatea prelungirii acordării serviciilor de sistem, pentru că în iuna iunie a acestui an aceste servicii vor expira. Am discutat despre problema organizatorică cu privire la noile entități ce vor exista după separarea activităților și anume Termocentrala Mintia către un UAT și despre Complexul Energetic Valea Jiului, care trebuie să fie constituit din Termocenrala Paroșeni cu grup pe gaz pe lângă cel pe cărbune și SIEG, cele 4 exploatări miniere – 2 cu ajutor de stat și 2 fără ajutor de stat – și o sucursală de prestări servicii. I-am solicitat, de asemenea, sprijin, pentru comprimarea termenelor în ceea ce privește procedura pe legea insolvenței pentru separare, pentru că orice prelungire a acestei perioade pentru noi sporește nesiguranța în ceea ce privește traiectoria viitoare. Am mai avut discuții despre termenele ce au fost făcute publice în perioada trecută cu privire la oprirea activității de producere a energiei pe bază de cărbune și, implicit, a mineritului. I-am explicat că România nu are capacitatea de a înlocui atât de rapid, de a înlocui capacitățile de producție și că minele Lupeni și Lonea nu pot fi închise de pe azi pe mâine”, a declarat Darius Cîmpean, președintele Sindicatului Muntele.