S-au aprins din nou deșeurile în Vulcan. A fost sesizată Garda de Mediu

Pompierii au sesizat Garda de Mediu după ce deșeuri de materiale plastice dintr-o hală din Vulcan au luat foc. Nu e prima dată când în Vulcan au loc astfel de incidente.

În această seară, la Dispeceratul Integrat județean 112 a fost anunțat un incendiu care se manifesta în interiorul unei foste hale, din municipiul Vulcan. Pentru misiune au fost alocate de urgență o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului Petroșani, precum și echipajul SMURD Vulcan.

“Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat faptul că incendiul a cuprins deșeuri compactate (mase plastice), pe o suprafață de aproximativ 50 mp. Pentru a facilita acțiunea de stingere, în sprijinul pompierilor petroșăneni a fost adus un buldozer, la locul evenimentului fiind prezenți și doi reprezentanți ai Primăriei Vulcan. Întrucât acest tip de incendiu se manifestă cu degajare mare de fum toxic rezultat în urma arderii deșeurilor, a fost sesizată Garda de Mediu și doi inspectori au ajuns imediat la locul intervenției”, spun cei de la ISU Hunedoara.

În aceste momente, incendiul este localizat, iar pompierii depun eforturi susținute pentru lichidarea acestuia.

Carmen COSMAN-PREDA