Avram își anunță demisia. Sebastian Avram, fratele administratorului public al CJ Hunedoara, Costel Avram!

Sebastian Avram, fostul șef al Poliției TF Petroșani, actualmente pensionar, a simțit că experiența sa căpătată în calitate de polițist poate fi folosită și în calitate de agent de pază. La Mina Petrila, ansamblul istoric intrat în proprietatea Consiliului Județean Hunedoara în primăvara acestui an, acolo unde fratele lui Sebastian Avram, Costel Avram, este administrator public. ”Mâna dreaptă” a președintelui PSD Laurențiu Nistor, cum se mai spune.

Unii spuneau că Sebastian Avram ar fi chiar șef de obiectiv, însă acesta a subliniat că este doar agent de pază și că s-a angajat la firma de pază aflată acum sub contract cu CJ Hunedoara încă dinainte ca ansamblul istoric să intre în proprietatea administrației publice județene. ”Prin martie cred”, spune Sebastian Avram.

”Prin martie”, negocierile pentru clădirile Minei Petrila, purtate între Ministerul Energiei și Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului, pe de o parte, respectiv Consiliul Județean Hunedoara de cealaltă parte erau avansate. Contractul de vânzare – cumpărare s-a semnat în mai. Și tot în mai, pe la finalul lunii, a fost însușit de plenul Consiliului Județean Hunedoara.

Mina Petrila a fost închisă în anul 2015 pe timpul Guvernului Ponta. O parte a clădirilor, cu valoare istorică, au fost salvate de la demolare, iar CJ Hunedoara promite să le pună în valoare, cu ajutorul fondurilor europene și să le dea o întrebuințare turistică. Deocamdată clădirile nu au fost restaurate, dar erau strașnic păzite de o firmă de profil la care, așa cum spuneam, este angajat și Sebastian Avram, fratele administratorului public Costel Avram.

Sau era angajat, pentru că l-am supărat. L-am sunat să îl întrebăm dacă este adevărat că lucrează la paza obiectivului aflat în proprietatea Consiliului Județean Hunedoara, cum a ajuns acolo, dacă a dat un concurs pe post. Banalități de acest gen… Informația a ieșit abia recent la iveală chiar dacă fratele fostului candidat la primăria municipiului Petroșani spune că din martie este angajat acolo și îl credem pe cuvânt!

Deranjat probabil de întrebările pur jurnalistice, supărat, întristat și alte sinonime, Sebastian Avram ne-a sunat înapoi după câteva minute. Să ne comunice că demisionează din funcția pentru care susținea că primește un salariu de 1531 de lei net. Rămâne, cum s-ar spune, dor cu statutul de pensionar din funcția de șef al Poliției TF Petroșani.

Mă gândesc că poate ar trebui să am remușcări. Mă (mai) gândesc!

Carmen COSMAN – PREDA