Bani europeni pentru modernizarea școlilor din municipiul Petroșani

Cele 7 unități de învățământ preuniversitar din municipiul Petroșani, la care se adaugă Clubul Copiilor și Clubul Sportiv Școlar din localitate vor fi modernizate cu bani europeni, grație unui proiect al administrației publice locale aprobat la finanțare prin PNRR.
Sunt 3 milioane de euro care vor fi investiți în acest sens, iar primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a semnat contractul de finanțare.
”Prin proiectul nostru investițional privind „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitare și a unităților conexe”, beneficiarii sunt cele 7 unități de învățământ cu personalitate juridică și două unități conexe. Prin creșterea calității și a gradului de siguranță în mediile de învățare, odată cu dotarea cu mobilier, materiale didactice, echipamente de laborator și ateliere tehnologice elevii din Petroșani se vor putea bucura de un învățământ la cele mai înalte standarde, prin metode de predare moderne și în școli dotate corespunzător. Investiția în educație, putem spune că este cheia viitoare de succes a unei societăți, baza și fundamentul unei creșteri sănătoase”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.
Carmen COSMAN – PREDA