Cercetare penală pe numele fostului director al liceului din Petrila

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani au în cercetare un dosar care o vizează pe fosta directoare a Colegiului tehnic ”Constantin Brâncuși” din Petrila, Cecilia Mitran. Dosarul a fost transmis la Petroșani, pe linie administrativă, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Potrivit informațiilor, cercetarea face referire la posibile fapte de conflict de interese, fals, uz de fals ce ar fi fost săvârșite în perioada în care a condus unitatea de învățământ liceal, dar și uzurpare de calități oficiale. Faptele ar fi putut fi comise în timpul unor achiziții efectuate fără respectarea procedurilor, la stabilirea sporurilor, dar și în timpul unor verificări administrative, aspectele sesizate conducând spre un potențial prejudiciu pe care trebuie să îl ia în calcul anchetatorii.

Prof. Cecilia Mitran a fost 19 ani director al Colegiului Tehnic Constantin Brâncuși Petrila, fiind schimbată din funcție la începutul acestui an, după ce i-a expirat mandatul de director. După ce și-a folosit toate pârghiile pentru a întoarce hotărârea Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, a acționat în judecată instituția care a operat schimbarea sa din funcție. Tribunalul Hunedoara i-a respins acțiunea, ca neîntemeiată.