Cine este singurul om politic devean pentru care 0% au răspuns: ”Nu îl cunosc”

Cei mai mulți oameni politici își doresc, în mod firesc, să ajungă în diverse funcții publice, dar nu iau în calcul o componentă foarte importantă: notorietatea. Surpriza sondajului CURS realizat în luna octombrie în municipiul Deva a scos la iveală că, dintre toate persoanele sondate de operatorii din teren, doar pentru primarul în exercițiu, Florin Nicolae Oancea, absolut niciunul dintre respondenți nu a răspuns că nu îl cunoaște.

Se spune, în general, că nu există publicitate negativă sau pozitivă, în condițiile în care aceste informații creează notorietate. O notorietate absolut necesară mai ales în politică, pentru că, oricât de bun ai fi într-un domeniu sau altul, unii votanți nu te vor alege pentru că nu te cunosc, nu știu absolut nimic despre tine, așa încât să își poată creiona o părere pertinentă!

Raportându-ne la Deva, unde lupta electorală a ”furat” startul și bătălia de anul viitor se anunță deja aprigă, doar pentru primarul în exercițiu, Florin Nicolae Oancea, niciunul dintre respondenți nu a răspuns că nu îl cunoaște. În schimb, întrebați fiind ”care este părerea dvs despre următoarele personalități publice”, unele extrem de active în mediul online, răspunsurile au fost surprinzătoare.

Astfel, pentru Lucian Mara (USR), consilier local la Deva, 42% dintre cei care au fost chestionați au răspuns că nu îl cunosc. Rus Lucian Ioan (PSD) este necunoscut pentru 30% dintre respondenți, pe Tiberiu Claudiu Bârstan (AUR) nu îl cunosc 48% dintre respondenți, iar pentru Emanuel Clej, de asemenea foarte activ într-o perioadă în online, procentul este de 43%.

Reamtinim că, același sondaj a reliefat faptul că, dacă duminica viitoare ar fi alegeri, primarul în exercițiu, Florin Nicolae Oancea, ar câștiga detașat alegerile pentru Primăria Municipiului Deva.

Sondajul a fost realizat în perioada 5 – 23 octombrie 2023, pe un eșantion reprezentativ de 1100 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților.

Carmen COSMAN – PREDA