Consiliul Județean pierde procesul cu Primăria Petroșani pentru literele din Parâng! Nistor și Avram rămân fără inscripția abuzivă

Tribunalul Hunedoara a respins, astăzi, cererea formulată de Consiliul Județean Hunedoara împotriva Primăriei Municipiului Petroșani în cazul literelor amplasate abuziv pe drumul ce duce spre Parâng. Instanța a apreciat că cererea este neîntemeiată!

La finele lunii septembrie 2021, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a dispus desființarea, pe cale administrativă, a corpului de litere cu ”Consiliul Județean Hunedoara” de pe amplasamentul DJ 709F, Cabana Rusu – Parâng, care a fost montat fără autorizație de construcție.

În prealabil, reprezentanții CJ Hunedoara au fost înștiințați că amplasarea inscripției s-a făcut fără respectarea prevederilor legale, fiind somați să procedeze la desființarea acestui corp de afișaj. Nu au luat nicio măsură în acest sens, astfel că decizia de astăzi a primarului Tiberiu Iacob – Ridzi a fost de natură să restabilească legalitatea.

”Terenul pe care a fost amplasată inscripția ”Consiliul Județean Hunedoara” aparține domeniului public al Municipiului Petroșani, fiind predat constructorului, în cadrul proiectului de modernizare a drumului județean, pentru realizarea unei parcări. Afișajul, în schimb, a fost realizat fără autorizație, reprezentând o lucrare suplimentară, care nu a fost cuprinsă în documentația ce a stat la baza emiterii autorizației de construire. Astăzi nu am făcut altceva decât să restabilim legea, care trebuie respectată de noi toți, indiferent de numele pe care îl purtăm sau funcția pe care o ocupăm”, a declarat la data respectivă primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Consiliul Județean Hunedoara, condus de Laurențiu Nistor, a atacat în instanță, la Tribunalul Hunedoara, Decizia 661/2021 de desființare a corpului de litere de către Primăria Municipiului Petroșani.

Magistrații au dat astăzi soluția de respingere a acțiunii Consiliului Județean Hunedoara: ” Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de reclamantul U.A.T. Județul Hunedoara – Consiliul Județean Hunedoara, în contradictoriu cu pârâții U.A.T. Municipiul Petroșani și Primarul Mun. Petroșani. Respinge ca neîntemeiată cererea de obligare a pârâților la plata cheltuielilor de judecată. Cu recurs în termen de 15 zile de la data comunicării, care se va depune la Tribunalul Hunedoara. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților de către grefa instanței, astăzi, 21.12.2022”

Carmen COSMAN – PREDA