Contract semnat pentru pistele de biciclete din Hațeg. Aproape 3 milioane de lei sunt alocați din PNRR

Peste 6 km de piste de biciclete vor fi realizate în orașul Hațeg, cu fonduri europene alocate prin PNRR pe proiectul depus de administrația publică locală și aprobat la finanțare.
Primarul orașului Hațeg, Adrian Pușcaș, a semnat astăzi, alături de reprezentantul împuternicit al firmei câștigătoare, contracul de lucrări (proiectare și execuție) pentru obiectivul “Dezvoltarea infrastructurii de transport verde – Piste pentru biciclete în Orașul Hațeg”, în valoare de 2.810.185,00 lei cu TVA.
”Pista de biciclete are o lungime totală de 6,11 km pe doua lățimi, lățime 1,5 m pe o lungime de 4,77 km și o lățime de 2,4 m pe o lungime de 1,34 km.  Traseul principal al pistei începe de la intersecția Str. Raul Mare cu Str. Horea și continuă prin localitatea Nălațvad până la limita localității Reea. Traseele secundare includ Strada Stadionului și drumurile de exploatare din jurul stadionului”, a declarat Adrian Pușcaș, primarul orașului Hațeg.
Durata de execuție a prezentului contract are termen 11 luni (2 luni pentru proiectare și 9 luni pentru execuția lucrărilor).
Potrivit primarului Adrian Pușcaș, prin această investiţie se contribuie la limitarea poluării din UAT Orașul Hateg, evitarea blocajelor din trafic și la creșterea rezilienței populației, fiind promovat un mod sănătos de transport. De asemenea, prin crearea unor astfel de infrastructuri se va asigura o creștere a siguranței în trafic, fiind separate fluxurile ciclabile de cele pietonale sau auto.
Carmen COSMAN – PREDA