Costel Avram a ridicat cultul personalității la rang de ”artă”

Disperat că nu a reușit să ajungă primar al Municipiului Petroșani, după ce alegătorii i-au trântit ușa în nas la vot, administratorul Consiliului Județean Hunedoara, Costel Avram, a decis totuși, pe banii noștri, ai tuturor, să își marcheze teritoriul, probabil după modelul ”câine – pom” sau, să rămânem cumva în domeniu, ”câine – hidrant”. A trântit o ditamai reclama pe drumul județean care urcă în Parâng, pe care erau OBLIGAȚI să-l repare și să îl modernizeze, fiind în directa lor administrare.

Mai mult, în disprețul ultimei fărâme de bun simț, Avram, cel care s-a pozat în toate fazele și în toate pozițiile pe acest drum, pare să uite, deliberat, desigur!, că proiectul de modernizare al DJ 709F este finanțat de Guvern, prin PNDL, iar contribuția CJ Hunedoara este INFIMĂ!
Mai mult, în timp ce aruncă sume deloc de neglijat în tot felul de lucruri pentru satisfacerea EGO-ului personal, Costel Avram și ceilalți reprezentanți ai Consiliului Județean Hunedoara susțin că nu au bani pentru alte obiective investiționale cu adevărat necesare, cum ar fi repararea drumului din Colonia Petroșaniului, care merge la stația de transfer, ori a drumului de pe Maleia, pe care tot ei le-u distrus prin societățile subordonate!


Consiliul Județean Hunedoara, președintele instituției Laurențiu Nistor, cel care îl ține strâns în brațe pe Costel Avram (din motive foarte bine cunoscute, stați liniștiți!) ar trebui să spună public cât au costat acele litere plasate în vârf de munte, cine a decis montarea lor și dacă existau în proiectul aprobat pentru finanțare. A, și poate ar mai fi necesare documentele care să ateste că s-au făcut studiile necesare, de oportunitate, dar mai ales cele care să ateste că parapetul respectiv poate suporta o sarcină suplimentară și nu se va prăbuși, Doamne ferește, sub greutatea Consiliului Județean.
Pentru cine mai are vreun dubiu că administratorul Costel Avram intenționează în acest fel să își marcheze teritoriul, îi recomand doar să se uite la alte lucrări similare, gen drumul din Straja, din Pasul Vîlcan ori, așa cum am tot spus, cele de prin ”Cuca Măcăii” , acolo unde doar uliul pune frână. Niciuna, dar absolut niciuna!, nu este inscripționată Consiliul Județean Hunedoara”.


Costel Avram a reușit să ridice penibilul la rang de artă, în lumina ultimelor acțiuni, și să readucă la viață odiosul cult al personalității.
Bine că nu ne-am trezit cu o statuie a lui Avram călare pe calul alb purtat de căpăstru. Dar timpul parcă nu e trecut, așa că să nu răsuflăm încă ușurați, zic eu.

P.S. Turiștii care ajung în zonă, de prin alte județe, nu ar putea crede oare că acolo, sus, în muntel, s-a mutat sediul Consiliului Județean Hunedoara? Atât a fost cu ”grija pentru Parâng” și ”dezvoltarea turismului”. Restul sunt povești de adormit alegătorii!

Reabilitarea DJ 709 F este SINGURUL proiect pe care îl are în derulare Consiliul Județean Hunedoara pentru Petroșani.