Cum se ”împiedică” în cabluri Consiliul Județean Hunedoara. Le-au rașchetat cu tot cu asfalt!

Consiliul Județean Hunedoara, instituția condusă de Laurențiu Nistor și administrată intern de Costel Avram, pare să se tot împiedice în cabluri. După ce a lăsat de mai multe ori noul telescaun din Parâng fără alimentarea cu energie electrică și fără cablul de semnalizare, în timp ce lucra la modernizarea drumului spre Parâng, aceeași administrație publică județeană s-a lovit și de cablurile de la sistemul de parcare din Straja. E drept, nu chiar direct, ci prin constructorii care au făcut lucrările la drumuri.

Înainte de etapa de raliu care s-a desfășurat în luna august în Straja, Consiliul Județean Hunedoara, administratorul drumului județean care face legătura între Lupeni și Straja, a dat zor să repare calea de acces pe care urmau să concureze mașinile aliniate la start. Lucrările au fost realizate, însă la momentul decopertării, cei care au contractat lucrarea au rașchetat și cablurile de la sistemul de parcare. Luni de zile, sistemul de parcare nu a fost funcțional, din cauză că o parte dintre cabluri au fost distruse. Informația a ieșit acum la iveală, în condițiile în care nici la ora actuală sistemul nu este funcțional.

Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, spune că problema apărută după reparația drumului județean spre Straja a fost remediată între timp (”acum 2-3 săptămâni”), dar sistemul de parcare cu plată nu a fost încă pornit pentru că sunt puțini turiști.

Au fost mici probleme, dar s-au reparat. Mici lucruri, adică un fir de Internet rupt, un fir deplasat, dar au fost refăcute. Instalațiile sunt acum funcționale, dar încă nu avem suficientă lume să le dăm drumul. Avem nevoie de aproximativ 25 de oameni. Probabil că de săptămâna viitoare, de joi sau vineri le vom da drumul. Au fost probleme, dar nu mari. S-a mai rupt una – două, dar nu în totalitate. Acum sunt funcționale, au curent, dar nu se taxează. Noi mai avem nevoie și de doi – trei casieri și neputând să facem angajări că sunt blocate trebuie să luăm de undeva casieri pe perioada aceasta”, a declarat primarul Lupeniului, Lucian Resmeriță.

Nu sunt primele cabluri rupte în timpul derulării unor proiecte de către Consiliul Județean Hunedoara.

În urmă cu doi ani, cablurile care acționează noul telescaun din Parâng – TS3 au fost secționate de mai multe ori de angajații firmei Strabag care lucrau la amenajarea drumului județean, aflați sub contract cu Consiliul Județean. Lucrările efectuate pentru modernizarea drumului din Parâng au lăsat noul telescaun și fără cablul de alimentare cu energie electrică, dar și fără cablul de semnalizare.

Abia în noiembrie telescaunul a fost repornit, iar o parte dintre reparații le-a efectuat primăria pentru ac instalația de transport pe cablu să fie din nou funcțională.

Carmen COSMAN – PREDA