De ce Valea Jiului plătește cea mai scumpă apă din județ? Președintele Consiliului Județean Hunedoara TACE!

Valea Jiului plătește cea mai scumpă apă din județ, ”pe mâna” Apa Serv. Societatea este în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, la fel ca și Apa Prod Deva. Și totuși, tarifele nu sunt unitare? Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, TACE!

Greii Consiliului Județean Hunedoara par să nu dea doi bani pe populația din Valea Jiului și continuă să facă diferențieri majore când vine vorba despre oamenii de aici și de restul județului. Investițiile reale din banii de la județ ocolesc constant această zonă, pentru care Consiliul Județean nu se vede să își dea interesul. Mici intervenții punctuale și concentrate doar în zonele cu primari PSD, la asta se rezumă ”sprijinul” acordat de șefii Consiliului Județean Hunedoara pentru Valea Jiului.

Iar diferențele pe care le face Consiliul Județean Hunedoara, condus de Laurențiu Nistor (totodată și președinte al PSD Hunedoara) se văd și în ceea ce privește tarifele practicate de societățile aflate în subordinea administrației publice județene. De exemplu operatorii de apă și canalizare din județ, adică Apa Prod Deva și Apa Serv Valea Jiului.

Practic, populația din Valea Jiului plătește tarife mai mari la apă decât consumatorii din celelalte localități ale județului.

La finele lunii ianuarie, CJ Hunedoara a adoptat proiectul care vizează creșterea ușoară a tarifelor pentru Apa Prod. Dar chiar și așa, rămân mult mai mici decât cele pe care populația din Valea Jiului le plătește, acestea fiind majorate încă din luna iunie a anului trecut.

Astfel, cu tot cu majorarea adoptată cu mare grijă, consumatorii de la ApaProd plătesc din această lună 4,44 lei/mc la apă și 3,95 lei/mc canalizare/epurare.

În același timp, cei din Valea Jiului, abonații Apa Serv, achită 5,66 lei/mc la apă și 3,63 de lei/mc la canalizare.

L-am întrebat pe președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, de ce există această diferență și de ce nu se poate merge pe un tarif unitar, în condițiile în care ambele societăți sunt în directa subordine a administrației publice județene. Nistor încă TACE!

Ar mai trebui spus că responsabilul cu apa din CJ Hunedoara este administratorul public al județului, Costel Avram, adică fostul director al Apa Serv Valea Jiului SA.

Carmen COSMAN – PREDA