Deputatul Vetuța Stănescu: ”Agresiunea militară a Rusiei trebuie să înceteze!”

La 40 de zile de la debutul conflictului sângeros din Ucraina, președintele Volodimir Zelenski s-a adresat în această seară plenului reunit al Parlamentului într-un discurs tulburător, dublat de imagini cutremurătoare ale ororilor războiului.
Deputatul PNL Vetuța Stănescu a postat cu această ocazie un mesaj impresionant și a condamnat, încă o dată, agresiunea militară a Rusiei în Ucraina:
”De mai bine de cinci săptămâni suntem martorii unui război pornit din ambiția unui lider autocrat și totalitar, de a reface granițele unui imperiu răpus de tot ceea ce înseamnă Europa modernă. URSS, visul lui Vladimir Putin, a încetat să existe exact atunci când popoarele europene și-au câștigat independența și libertatea de exprimare în stradă, sub rafalele gloanțelor sovietice. Rând pe rând, toate statele blocului comunist au devenit democratice pentru ca asta și-a dorit poporul. Apoi, lumea s-a schimbat, libertatea de mișcare și de a îți câștiga pâinea oriunde in spațiul comunitar au devenit drepturi fundamentale, Europa a prosperat, iar dependența de resursele Rusiei scade vizibil.
Desigur, ucrainenii sunt și ei europeni și au ales să se alăture UE și NATO. Iar acest deziderat este de neconceput pentru tiranul de la Moscova. Ca să arate că măreția Rusiei este neștirbită a trimis sute de mii de soldați sa ucidă femei și copii nevinovați, a pus in mișcare mașinăria de război ruginită de vremuri și își forțează poporul sa trăiască in foame și teroare.
Dar lumea s-a schimbat și nu am rămas indiferenți in fața ororilor: Europa și aliații NATO au răspuns vehement, aruncând la colțul rușinii tot sistemul financiar al lui Putin, blocând toate finanțările si totodată sărind in ajutorul milioanelor de oameni care au reușit sa fugă din calea bombelor si a gloanțelor.
In tot acest tablou sângeros, omul care ne-a arătat ce înseamnă sa îți iubești țara si sa nu renunți, oricât ar fi de greu, se numește Volodimir Zelenski si astăzi ne-a fost oaspete, in Parlamentul României. Prin exemplul personal, a aprins flacăra speranței in inimile milioanelor de ucraineni si a întregii lumi. Speranța că Ucraina va rezista, că imposibilul se va produce si Rusia va fi nevoită sa renunțe.
Am ascultat cu emoție discursul acestui om care a sfidat tot ce e mai rău in lume, de dragul țării lui și m-am rugat bunului Dumnezeu să oprească vărsarea de sânge, cei vinovați să plătească si niciodată să nu mai fie razboi pe acest pământ.
Dumnezeu să fie cu noi, cu toți!
Slava Ukraini!”