Dezinformarea cu picioare (foarte) scurte a PSD Hunedoara!

PSD Hunedoara, direct și prin parlamentarii sau aleșii din teritoriu, rostogolește în spațiul public o dezinformarecu picioare  scurte. Un punctaj de partid, promovat pe verticală, de la nivel național în jos. O temă care s-o fi gândit PSD că îi servește nesperat de bine, dar care pică la prima adiere de vânt. În realitate, nu au primit bani din Fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului doar primarii care NU au cerut, ori cei care nu s-au încadrat în termenele prestabilite de depunere a solicitărilor.

Ce scrie PSD Hunedoara: ”Iohannis și Cîțu au decis că, dacă nu trăiți într-o comunitate condusă de un liberal, veți suferi de frig, sărăcie și foame! Au alocat 80% din banii pentru administrația locală către localități cu primari PNL și UDMR!” Iar unii aleși din teritoriu reiau tema, plângându-se că au fost lăsați fără bani.

Replica PNL

Replica celor de la PNL a venit la scurt timp: ”Guvernul PNL a reparat NEDREPTATEA comisă de Consiliul Județean Hunedoara!

PSD Hunedoara plânge demagogic de mila oamenilor, prin preluarea de la nivel național a unei false teme, referitoare la repartizarea de către Guvern a banilor din Fondul de Rezervă. Încearcă să ascundă astfel NEDREPTĂȚILE flagrante comise de Consiliul Județean Hunedoara și alocările DISCREȚIONARE din fondurile aflate la dispoziția lor pentru susținerea programelor de dezvoltare locală.
Prin repartizarea sumelor din Fondul de Rezervă, Guvernul a încercat în realitate să ajute primăriile care într-adevăr au nevoie de fonduri, pe baza analizei execuției bugetare și a disponibilităților pentru finalul anului
Pentru județul Hunedoara, Guvernul condus de Florin Cîțu nu a făcut altceva decât să repare o mare nedreptate și o mare nesimțire a Consiliului Județean Hunedoara, care, la repartizarea fondurilor aflate la dispoziția lor, a uitat cu totul de localitățile conduse de PNL sau alte formațiuni politice, în afara de cele PSD. Doar vreo 13 procente au ajuns la primăriile PNL din banii repartizați ”pentru echilibrare” de Consiliul Județean Hunedoara
În aceste condiții, sigur că acum a fost nevoie să se intervină de la nivel guvernamental pentru reglarea bugetelor locale, acolo unde Consiliul Județean nu a dat
În luna septembrie Consiliul Județean a primit sume importante, tot de la Guvern, pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și locale. Nu mai puțin de 11,670 milioane de lei au ajuns în conturile administrației județene, care a decis să țină toți banii și să aloce ZERO lei către administrațiile publice locale.
Dacă PSD, partidul care conduce Consiliul Județean Hunedoara, știa că este nevoie de sume suplimentare și dacă într-adevăr nu mai poate de grija oamenilor, de ce șefii din administrația județeană nu au direcționat bani și către localitățile unde primarii se plâng acum pe rețelele de social media? Poate și pentru că unii edili social – democrați NU AU CERUT nici măcar un leu, iar acum reclamă în cor marea ”nedreptate”, așa cum le cere punctajul de partid? Domnilor de la PSD Hunedoara, lăsați demagogia și minciunile și apucați-vă cu adevărat de treabă, așa cum ați promis când ați primit votul hunedorenilor. Ați condamnat județul la subdezvoltare, ați demonstrat că nu aveți nici proiecte și nici idei, doar un limbaj de lemn și multă fățărnicie ieftină!”
Ce spun documentele
Iar documentele vorbesc despre dezinformarea lansată pe piață de PSD Hunedoara, partidul care conduce Consiliul Județean Hunedoara prin chiar liderul județean al partidului, Laurențiu Nistor.
Practic, conform dovezilor, nu a primit bani doar cine nu a solicitat sau nu s-a încadrat în termenele stabilite de depunere a cererilor privind necesarul. E drept, că nu s-a alocat întreaga sumă solicitată, pentru niciuna dintre unitățile administrativ – teritoriale. Citiți și comparați singuri!

Și, dacă mai este nevoie, vă mai prezentăm o dovadă. Demersul făcut de un consilier local PNL din Geoagiu, Ovidiu Vlad, acuzat (!) de conducerea PSD a primăriei din localitate că nu s-a implicat (oare în locul acestora?!) să aducă bani.

De precizat că multe dintre primăriile PSD din județul Hunedoara se regăsesc pe lista privind repartizarea sumelor din fondul de rezervă.

Carmen COSMAN – PREDA