Director CFR Timișoara trimis în judecată pentru mită în contractul pentru Gara Deva

1.500 de lei este valoarea mitei pe care a primit-o fostul director al CFR Călători Timișoara, Florin Blăgilă, pentru a urgenta plata unei facturi în contractul de reparații al Gării Deva.

Blăgilă a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, sub control judiciar, împreună cu omul de afaceri care i-a dat banii, dar și fiul acestuia, care a intermediat plata.

”În data de 17 martie 2022, inculpatul Blăgăilă Florin, ar fi primit de la omul de afaceri suma de 1.500 de lei pentru a urgenta achitarea unei facturi (în valoare de 33.724 lei) emisă de societatea acestuia din urmă, în contextul unui contract încheiat cu S.R.T.F.C. Timișoara, ce avea ca obiect „reparații și întreținere clădiri-lot Deva”. Suma remisă cu titlu de mită ar fi fost pusă la dispoziția omului de afaceri de către fiul său, inculpat în prezenta cauză”, se arată în rechizitoriul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș.
Încă din anul 2018 în staţia CFR Deva au loc lucrări de modernizare a infrastructurii feroviare. Investiţia face parte din proiectul de refacere a căii ferate Simeria – Arad, parte din Coridorul Feroviar Rin-Dunăre Nord.

Carmen COSMAN – PREDA

(Foto: Adevărul)