Distonocalm pentru primarul Bedea! Urla: ”Afară! Afară!”, în timp ce trăgea de biroul consilierului juridic într-o criză de furie – VIDEO

Primarul orașului Simeria, Iulius Gelu Bedea, are nevoie urgentă de Distonocalm. Și-a pierdut complet cumpătul chiar în instituția pe care o reprezintă. A urlat la consilierul juridic angajat chiar de el – Dan Terteci, a folosit un limbaj nedemn nu doar de o persoană publică – șef de administrație, în timp ce trăgea de biroul acestuia într-o criză necontrolată de furie. Totul s-a întâmplat sub ochii altor angajați care au intervenit încercând să-l calmeze pe primarul furios.

Disensiunile dintre primarul Iulius Gelu Bedea și consilierul juridic Dan Terteci, care ar fi refuzat să parafeze și să gireze unele decizii ale edilului – șef care depășeau sfera legalității, sunt deja de notorietate. Bedea este acuzat de mai mulți angajați că a transformat Primăria Simeria într-un pluton de execuție. L-a dat afară chiar și pe viceprimar din propriul birou, dar astăzi a reușit să transforme instituția publică într-un teatru al absurdului.

Năpustit în biroul lui Dan Terteci, cu o atitudine dominatoare, Iulius Bedea (PSD) a început să strige ”Afară! Afară!” , ”Hai!, Hai!” în timp ce trăgea cu putere de biroul acestuia, în încercarea de a-l determina să părăsească instituția. Degeaba a încercat să-l calmeze angajatul Primăriei Simeria cu argumente logice și juridice, degeaba a intervenit și colega de birou a lui Terteci. Bedea a fost de neoprit. Și, când a văzut că nu reușește singur, a sunat după ajutor la Poliția Locală, pe care probabil o consideră un fel de unealtă în mâna lui pentru răfuielile personale.

Problema a ajuns, oare pentru a câta oară?!, la Instituția Prefectului de Hunedoara, iar prefectul Călin Petru Marian a făcut publică înregistrarea video absolut incredibilă!

”Am primit filmarea aceasta în urmă cu puțin timp. Vedem o scenă care, din păcate, nu este desprinsă dintr-un film, ci tocmai dintr-un birou din cadrul primăriei orașului Simeria.

În calitate de prefect al județului Hunedoara, FAC UN APEL PUBLIC către domnul Iulius Bedea să înceteze războiul pe care îl poartă cu angajații primăriei și, totodată, să își aducă aminte pentru ce a fost votat de către cetățeni: să conducă orașul spre dezvoltare, nu spre dezastru și scandaluri.

De asemenea, președintele PSD Hunedoara și președinte al CJ Hunedoara nu ar trebui să treacă cu vederea întâmplarea pe care o puteți urmări și dumneavoastră. Să nu uităm că în urmă cu puțin timp domnul Iulius Bedea a fost reales președinte al organizației PSD Simeria prin votul de încredere al organizației județene.

ACEST COMPORTAMENT NU TREBUIE TOLERAT, MAI ALES CÂND VINE DIN PARTEA UNUI CONDUCĂTOR DE INSTITUȚIE, PRIMUL OM AL UNUI ORAȘ!”, a scris pe pagina sa de Facebook Prefectul Județului Hunedoara, Călin Petru Marian.

Reamintim că, cel puțin 6 angajați ai Primăriei din Simeria au ajuns până acum în comisia de disciplină pentru că au avut curajul să se opună măsurilor și acțiunilor ”cu cântec” ale primarului PSD Iulius Gelu Bedea.

La Simeria scandalurile provocate de primar se țin lanț și nu este prima dată când se vorbește despre abuzurile de putere ale acestuia. Practic, în Primăria Simeria a devenit o obișnuință ca, cine se opune deciziilor primarului, să fie mutat din birouri, să fie băgat în comisia de disciplină sau să fie supus altor presiuni.

În luna mai, Iulius Gelu Bedea a refuzat să vireze salariile angajaților din primărie, pe motiv că unii subordonați nu și-ar îndeplini sarcinile de serviciu. Codul Administrativ este foarte clar în acest sens și, dacă problema era reală, trebuia întrunită Comisia de disciplină, discutate aceste cazuri și, apoi, dacă se confirmă, luate măsurile care se impun pe linie administrativă.

Numai că Bedea s-a crezut și atunci dincolo de lege și s-a răzbunat pe ”indisciplinați” și în același timp pe toți subordonații săi pe linie administrativă blocându-le salariile.

De când a fost ales primar, candidând din partea PSD, Iulius Gelu Bedea a reușit să intre în conflict chiar și cu colegii de partid și consilierii locali social – democrați.

Carmen COSMAN – PREDA