Drum bun spre Parâng! Strada Maleia este complet reabilitată

Turiștii care aleg să viziteze Stațiunea Parâng sau cei care tranzitează zona au la dispoziție o infrastructură modernă, realizată la cele mai înalte standarde. Strada Maleia, în completare cu Str. General Vasile Milea, a fost complet reabilitată și modernizată prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Investiția depășește 10 milioane de lei, iar municipiul Petroșani este prima localitate din județ unde este finalizat un proiect finanțat prin ”Anghel Saligny”.

”Este o investiție realizată la cele mai înalte standarde într-un timp foarte scurt și felicit constructorul pentru modul în care a lucrat și pentru implicarea în acest proiect. Lucrarea a fost deosebit de complexă și a vizat reabilitarea completă a 3,1 km de drum, realizarea de trotuare, parapete de protecție, dar și asigurarea scurgerii apelor prin rigole carosabile și rigole în acostament. Reabilitarea acestui tronson de drum era absolut necesară atât pentru populația care locuiește în această zonă, dar și pentru cei care vor să se bucure de frumusețea inegalabilă a Masivului Parâng. Este primul obiectiv investițional finanțat prin PNI ”Anghel Saligny” finalizat în județul Hunedoara, iar acest lucru a putut fi realizat printr-o muncă susținută, în echipă, și le mulțumesc colegilor din Primăria Municipiului Petroșani care s-au implicat pentru această reușită!”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

La eveniment au fost prezenți deputatul de Hunedoara Vetuța Stănescu, dar și prefectul județului, Călin Petru Marian.

” Cu multă bucurie am participat astăzi, alături de primarul Tiberiu Iacob – Ridzi și prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, la inaugurarea acestui important tronson de drum care face legătura cu stațiunea turistică Parâng.  Îl felicit pe primarul municipiului Petroșani pentru tenacitate și pentru că a reușit să implementeze acest program investițional într-un timp foarte scurt și am convingerea că modernizarea acestei căi de acces este benefică nu doar pentru riverani, ci va duce și la dezvoltarea stațiunii Parâng, turiștii având acum la dispoziție o infrastructură de înaltă calitate. Realizarea acestui obiectiv investițional prin PNI “Anghel Saligny”, un program finantat integral din fonduri de la bugetul de stat, este dovada că munca în echipă dă întotdeauna cele mai bune rezultate și că, împreună, putem realiza lucruri importante pentru comunitate.  Voi sprijini întotdeauna astfel de proiecte, care sunt un real sprijin pentru o dezvoltare durabilă”, a subliniat parlamentarul hunedorean.

De asemenea, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a scos în evidență importanța acestui sector de drum care leagă zona centrală a municipiului Petroșani de stațiunea Parâng.

Marian Călin Petru, prefectul județului Hunedoara: „Tronsonul de drum proaspăt modernizat a fost mult așteptat de către petroșăneni și hunedoreni deopotrivă, fiind vorba despre drumul care ne conduce spre stațiunea montană Parâng și, totodată, drumul care realizează legătura dintre Valea Jiului cu șoseaua Transalpina, astfel că atât localnicii, cât și turiștii, pot circula în condiții foarte bune și sigure. Tiberiu Iacob Ridzi este printre primii primari din țară care a depus proiecte prin Programul Național Anghel Saligny și primul, la nivel județean, care finalizează un proiect de investiții prin intermediul Programului, iar pe această cale, îl felicit pentru această reușită!”.

Carmen COSMAN – PREDA