Eforturi unite pentru problemele copiilor născuți prematur

Camera Deputaților a găzduit astăzi un eveniment menit să vină în sprijinul copiilor născuți prematur sau cu risc. În ciuda progreselor făcute de medicina românească, problema este în continuare dificil de gestionat și aproximativ  10% dintre nou-născuții din România vin pe lume înainte de termen, a precizat deputatul PNL de Hunedoara Vetuța Stănescu, care a luat parte la lansarea inițiativei.

Este vorba despre inițiativa care vizează Carnetul Prematurului și Nou-Născutului Vulnerabil – Ghid de Monitorizare și Intervenție Timpurie și Implementarea Terapiei Kangaroo Care în maternități. Organizația Mondială a Sănătății, UNICEF și National Institute of Health recomandă cu toții folosirea Terapiei Kangaroo Care, pe care o consideră o intervenție de dezvoltare testată științific, cu costuri mici, și un mare impact, pentru bebeluș și pentru mamă.

”Pentru a găsi cele mai bune soluții, astfel încât să oferim copiilor și familiilor acestora dreptul la o viață normală, am luat parte astăzi la lansarea unei inițiative ce ar putea schimba semnificativ soarta acestor copii vulnerabili: Carnetul Prematurului și Nou-Născutului Vulnerabil – Ghid de Monitorizare și Intervenție Timpurie și Implementarea Terapiei Kangaroo Care în maternități. Proiectul susține informarea corectă a familiilor copiilor aflați în această situație și contribuie la o abordare integrată și consolidarea echipei de intervenție formată din Familie -Medic – Instituții”,a  declarat deputatul PNL de Hunedoara, vetuța Stănescu.

Carmen COSMAN – PREDA