Eforturile echipei de la Spitalul de Urgență Petroșani în lupta cu pandemia, recompensate de administrația publică din Petroșani

Medalia Pro Urbe pentru managerul Spitalului de Urgență Petroșani, dr. Alin Vasilescu, și Diplome de Excelență pentru secțiile instituției sanitare din Petroșani au fost decernate, luni, de primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Gestul reprezintă un semn de recunoștință față de activitatea profesională a cadrelor medicale de la Petroșani, a întregului colectiv care se luptă să salveze fiecare viață în această pandemie de COVID – 19 ce a afectat întreaga lume și care nu s-a încheiat. O echipă care a reușit să mențină deschis spitalul pentru toate patologiile chiar și în cele mai dificile momente.

M-am bucurat să fiu prezent astăzi în mijlocul colectivului Spitalului de Urgență Petroșani, o echipă de profesioniști care a gestionat exemplar situația pandemică și a reușit, prin muncă, seriozitate și abnegație să depășească momentele extrem de dificile cu care s-au confruntat mai ales la începutul a cestei crize sanitare. În ciuda faptului că a fost una dintre primele instituții medicale din țară afectate de un focar COVID – 19, în primăvara anului trecut, Spitalul de Urgență Petroșani, condus de dl. dr. Alin Vasilescu, a reușit să treacă peste această situație, să rămână un spital deschis pentru toate patologiile și să nu fie nevoie de management militar, așa cum s-a întâmplat la alte spitale din țară și chiar din județ. Toate acestea au putut fi posibile printr-o excelentă colaborare interinstituțională cu Primăria Municipiului Petroșani, precum și cu celelalte instituții abilitate, dar mai ales prin decizii rapide și corecte aplicate de managementului Spitalului de Urgență Petroșani. În semn de recunoștință, din partea mea, a administrației publice locale și a întregii comunități am decis împreună cu Consiliul Local Petroșani să acordăm medalia ”Pro Urbe” managerului Spitalului de Urgență Petroșani, dl. dr. Alin Vasilescu pentru meritele deosebite avute în activitatea profesională, mai ales în această perioadă extrem de dificilă marcată de pandemia de COVID – 19, precum și Diplome de Excelență pentru toate secțiile spitalului din Petroșani, pentru profesionalismul și implicarea de care au dat dovadă în exercitarea acestei nobile meserii”, a precizat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Este o luptă în echipă, în care fiecare angajat al Spitalului de Urgență Petroșani își are rolul bine determinat. O luptă pentru viață, unde minutele, secundele chiar pot face diferența dintre viață și moarte.

”Doresc să mulțumesc pentru realizări tuturor colegilor din spital, medici, asistente, personal auxiliar, personal administrativ și TESA. Toți consider că am pus umărul la realizarea a tot ce a însemnat trecerea peste această perioadă dificilă și consider că fiecare dintre noi are o parte de merit în ce s-a întâmplat bun în acest spital”, a precizat dr. Alin Vasilescu.

”Scut și pavăză în fața pandemiei”

La ceremonia de decernare a distincțiilor a fost prezent și directorul Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara, Adrian David, care i-a asigurat încă o dată pe reprezentanții Spitalului de Urgență Petroșani că au în el un partener

”Ați fost scut și pavăză în fața pandemiei și cred că o să mai fiți o perioadă de timp. De un an de când sunt directorul Casei de Asigurări de Sănătate pot să vă spun în cunoștință de cauză că întreaga comunitate vă datorează multe mulțumiri și toată aprecierea pentru tot efortul și toate sacrificiile pe care le-ați făcut în această perioadă extrem de dificilă. Dacă ne amintim, cred că primul focar major de infecție cu COVID – 19 a fost în Petroșani, zic major raportându-mă la cifrele din martie 2020, și dvs. ați reușit ceea ce alte spitale nu au reușit să facă: să rămâneți un spital deschis pentru toate patologiile, ați reușit să închideți repede acest focar, ceea ce spitale mai mari din țară nu au reușit. Asta pentru că este asigurat un management de înaltă calitate și o spun și prin prisma funcției pe care o ocup în această perioadă, de director al Casei de Asigurări de Sănătate. Îl felicit pentru dl. manager Vasilescu și întreaga echipă pentru colaborarea excepțională pe care o aveți cu CAS. Mai este un merit, un exemplu de bune practici, de colaborare între spital și administrația locală”, a precizat Adrian David, directorul CAS Hunedoara.

Carmen COSMAN – PREDA