Eusebiu Durbacă a preluat funcția de director general al Complexului Energetic Valea Jiului

Consiliul de Administrație al Complexului Energetic Valea Jiului l-a numit, începând de luni, pe Eusebiu Durbacă în funcția de director general al societății.

Cu o experiență de peste două decenii în domeniul mineritului și o carieră solidă în conducere, Eusebiu Durbacă a deținut anterior funcții de conducere în cadrul Exploatării Miniere Livezeni. De asemenea, a ocupat funcția de Consilier al Directorului General al Societății Complexul Energetic Valea Jiului S.A.
Domnul Eusebiu Durbacă preia conducerea de la fostul director Cristian Roșu, cel care a condus societatea în perioada tranziției de la Complexul Energetic Hunedoara la Complexul Energetic Valea Jiului. Domnul Roșu s-a implicat activ și a coordonat din partea societății
procesul de dare în plată, preluarea în administrare a activelor funcționale, angajarea celor 2000 de angajați și obținerea noilor autorizații, licențe și avize de funcționare pentru CEVJ. Competența managerială a domnului Roșu a fost vitală pentru asigurarea climatului
de stabilitate socială și perspectivă de dezvoltare economică a CEVJ și a mineritului din Valea Jiului”, spun într-un comunicat de presă reprezentanții CA al CEVJ.
Mandatul lui Durbacă este unul provizoriu de 5 luni, până  la demararea procesului de selecție pe criteriile guvernanței corporative. Acesta oricum a fost selectat, pe baza unui plan managerial și a CV-ului, pentru a prelua această poziție cheie în cadrul CEVJ.
”În calitate de Director General, domnul Durbacă va avea responsabilitatea de a asigura activitatea decizională cu privire la folosirea resurselor materiale, financiare, informaționale și umane ale CEVJ, în vederea realizării obiectivelor de punere în siguranță a minelor, neutralizarea huilei și identificarea de noi business-uri cu energie regenerabilă pentru societate”, au mai precizat reprezentanții CA ai CEVJ.
 Eusebiu Durbacă este licențiat în Inginerie Minieră și are și un masterat în Managementul Securității și Sănătății în Muncă.
Carmen COSMAN – PREDA