Finanțare pentru continuarea proiectelor derulate prin PNDL 2

În ședința de guvern care a avut loc miercuri executivul a aprobat Ordonanța de urgență care prevede finanțarea suplimentară, de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, cu 3 miliarde de lei, a proiectelor aflate în derulare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a.
Suplimentarea de buget va acoperi costurile majorării prețurilor materialelor de construcții și a salariilor.
Sprijinul financiar urmărește deblocarea acelor investiții care riscă să fie întrerupte din cauza cheltuielilor crescute.
În prezent sunt 4.423 de investiții în diferite stadii de construcție iar comunitățile locale vor fi sprijinite pentru finalizarea acestor investiții”.
Beneficiarii care doresc suplimentarea sumelor alocate prin contractele de finanțare prin PNDL, etapa a II-a, trebuie să depună o solicitare, însoțită de o notă justificativă, în termen de 30 zile de la data intrării în vigoare a Ordonanței de urgență.
De asemenea, Guvernul României, condus de premierul Florin Cîțu, a mai adoptat, în aceeași ședință de guvern, următoarele ordonanțe și hotărâri:
– Ordonanța privind achizițiile publice prin care se simplică acest proces. Astfel, vor fi implementate mai rapid contractele de achiziții, iar absorbția fondurilor europene va crește.
– O hotărâre de guvern prin care se suplimentează personalul din M.A.I. cu 8546 de posturi, în condițiile în care I.G.S.U. se confruntă cu deficit mare de personal.
– O hotărâre de guvern pentru realizarea unui sistem informatic care va asigura interacțiunea online cu cetățenii, în domeniul asistenței sociale.
(Instituția Prefectului de Hunedoara)