Florin Oancea și PNL câștigă alegerile la Deva, potrivit ultimului sondaj CURS

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, primarul în exercițiu Florin Nicolae Oancea și Partidul Național Liberal ar câștiga alegerile.

43% dintre respondenți au declarat că vor merge ”cu siguranță” la vot, iar 46% dintre votanți ar pune din nou ștampila pe Florin Nicolae Oancea. Pe locul 2 se clasează candidatul PSD sondat, respectiv Rus Lucian, dar acesta ar obține mai puțin de jumătate dintre voturile lui Oancea, respectiv 20%.

De asemenea, 34% dintre cei chestionați ar vota cu PNL, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile pentru Parlamentul European.

Potrivit sondajului de opinie, 52% dintre respondenți sunt ”mulțumiți” și ”foarte mulțumiți” de lucrările care se desfășoară în municipiul Deva și 59% au o părere ”foarte bună” despre primarul Florin Nicolae Oancea.

Sondajul a fost realizat în perioada 5 – 23 octombrie 2023, pe un eșantion reprezentativ de 1100 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților.

Carmen COSMAN – PREDA