Fostul director al liceului din Petrila, susținutul PSD, a dat în judecată instituția pe care o conducea la acel moment. Pentru bani!

Cecilia Mitran, fostul director al liceului din Petrila, susținutul PSD, a luat, cum s-ar spune și ”pielea” de pe instituția pe care o conducea cât timp a condus instituția de învățământ liceal. Nu a lăsat niciun leuț la voia întâmplării. Acum mai vrea o dată să conducă liceul. Să fi rămas ceva ”neexecutat”?

19 ani a fost director al Colegiului Tehnic Constantin Brâncuși Petrila prof. Cecilia Mitran. Un director bine, chiar foarte bine remunerat. Când nu a fost să fie pe cale naturală, a făcut tot posibilul să întoarcă situațiile în favoarea sa, folosind toate pârghiile legale în acest sens. Chiar și în instanță a ajuns, sub reprezentarea Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Judeţul Hunedoara.

De exemplu, un proces pornit în 2020, pe vremea  când conducea Colegiului Tehnic Constantin Brâncuși Petrila. Pentru drepturi bănești. S-a judecat chiar cu unitatea de învățământ pe care o conducea la acel moment. Și a câștigat! Chiar așa, oare de care parte a ”baricadei” o fi fost în timpul acțiunii judecătorești? A reprezentat instituția, că era director, nu? S-a reprezentat pe ea însăși, ca și cadru didactic, alături de sindicat?

Potrivit portal.just.ro (portalul instanțelor de judecată), instanța a dat câștig de cauză cadrelor didactice în acest proces. Printre reclamanți, directorul – profesorul Cecilia Mitran: ”Admite în parte acţiunea în conflict individual de muncă formulată de către Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Judeţul Hunedoara, în numele şi pentru membrii de sindicat, reclamanţii Balintoni Mirela Antonela, Mitran Cecilia Livia, Hurez Maria, în contradictoriu cu pârâtul Colegiul Tehnic ,,Constantin Brâncuşi”. Obligă pe pârât la calculul şi plata către fiecare reclamant a drepturilor salariale neacordate reprezentând diferenţe salariale rezultate din neaplicarea la salariul de bază aflat în plată a majorărilor/creşterilor salariale acordate diferenţiat în raport de funcţia deţinută/dreptul obţinut, respectiv creşterea salariului de bază cu 25% pentru obţinerea gradaţiei de merit, începând cu data de 01.09.2017, actualizate cu rata inflaţiei la data plăţii. Obligă pe pârât la plata, în favoarea fiecărui reclamant, a dobânzii legale penalizatoare ce se va calcula asupra drepturilor salariale de mai sus, începând cu data naşterii drepturilor şi până la data plăţii acestora. Obligă pe pârât să plătească fiecărui reclamant şi pentru viitor drepturile salariale cuvenite reprezentând creşterea salariului de bază cu 25% pentru obţinerea gradaţiei de merit, respectiv pe perioada cât îndeplineşte condiţiile pentru acordarea drepturilor în cauză şi a menţinerii prevederilor legale care instituire majorarea salarială solicitată, pentru o perioadă de maxim 5 ani de la data atribuirii gradaţiei de merit. Respinge în rest acţiunea ca neîntemeiată. Fără cheltuieli de judecată. Executorie de drept. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Hunedoara. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei, azi, 11 august 2020”.

Să ne reamintim că directorul Colegiului Tehnic ”Constantin Brâncuși” din Petrila nu avea motive să se plângă de banii pe care îi ducea acasă lună de lună. Conform declarației de avere depusă, an de an, de directorul Mitran, aceasta avea, cel puțin în ultimii ani un venit net superior altor conducători de instituții școlare similare din județ. De exemplu, potrivit documentului depus în 2019, profesorul/director Cecilia Mitran a declarat câștiguri de aproape 88.000 de lei. În 2016, câștigurile declarate erau de 62.000 de lei. Ei bine, în anul 2020 venitul încasat declarat pentru anul precedent a sărit de 100.000 de lei, mai precis fix 111.307 lei, iar anul acesta câștigurile au rămas la un nivel ridicat, de peste 100.000 de lei. Față de alți directori de instituții similare de învățământ din județ, Cecilia Mitran nu avea motive să se plângă. Sunt zeci de mii de lei în plus chiar și față de directorul unui liceu mai mare, cu mai mulți elevi, de prin Deva, de exemplu. Dar doamna este și profesor, are și doctoratul, deci i se mai adaugă un spor la salariu. Aici este o altă poveste interesantă, pe care o vom detalia cu altă ocazie.

De precizat că Mitran nu s-a împăcat cu schimbarea sa din funcție, nu s-a împăcat nici cu faptul că i-a EXPIRAT mandatul de director și, după ce și-a folosit toate pârghiile și cunoștințele pentru a întoarce hotărârea Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, a acționat în judecată instituția care a numit un alt director după o procedură transparentă și, mai ales, legală. A dat ISJ Hunedoara în judecată, dar a pierdut. Acum, spun surse bine informate, se pregătește să dea din nou concurs pe post. O mai fi rămas ceva de dat în judecată?

 

https://blogdejurnalist.ro/2021/01/08/psd-istii-au-iar-tema-pe-unitate-dupa-ce-au-politizat-pana-si-posturile-de-femeie-de-serviciu-sau-portari-acum-vor-sa-tina-cu-dintii-de-directorii-lor-de-scoli/