INCREDIBIL! Costel Avram, ”uns” de Consiliul Județean Hunedoara reprezentant al județului în Adunarea Reprezentanților de la CNAS. Nimic nu-l califică pentru acest post

Costel Avram este administratorul public al județului Hunedoara. Mâna dreaptă a președintelui Laurențiu Nistor, care este și șeful său politic pe linie de partid (PSD). A știut de-a lungul anilor să profite de oportunitățile ivite. Politic și nu numai. De-a lungul ultimilor (mulți) ani a ocupat doar funcții numite. ”Concursul” pentru postul de administrator public al județului Hunedoara nu se pune. Rezultatul era știut dinainte, Avram fiind singurul candidat. Acum a fost uns, tot de Consiliul Județean – unde PSD deține majoritatea – reprezentant al județului în Adunarea Reprezentanților de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Nimic nu-l califică pentru acest post!

Costel Avram e inginer miner, cu facultatea făcută inclusiv pe terenul de rugby. A intrat mai întâi în grațiile ”Tribunului” Corneliu Vadim Tudor (PRM), pe care nu a ezitat să îl trădeze, după cum chiar Vadim spunea public, când o altă oportunitate a apărut la orizont. A fost vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, pe vremea în care el era peremist, iar administrația publică județeană era condusă de Mircea Moloț – PNL. Apoi s-a mutat în fruntea ”conductelor”, la ApaServ Valea Jiului SA, un post numit, la fel ca și cel de vicepreședinte al CJ Hunedoara. Era membru al PNL: A rămas în funcție și după ce a demisionat din PNL, cu ochii ațintiți spre PSD, partid pe unde mai trecuse de altfel. A folosit din plin trambulina politică și, de la ApaServ a ajuns în echipa de conducere a județului Hunedoara. Omul lui Nistor, pe vremea în care președinte ”de paie” al Consiliului Județean Hunedoara era Mircea Bobora. A dat ”concurs” pentru postul de administrator public, cu peste 200 de milioane de lei salariu. Un concurs cu rezultat știut, mai ales că Avram nu a avut contracandidat. Și acolo a rămas. Personal contractual, de-a dreapta lui Laurențiu Nistor. Nu a mai fost nevoie de un nou concurs la expirarea mandatului, ci doar de o prelungire de contract, conform noilor prevederi legale.

Iar acum se dovedește de neînlocuit și priceput la toate. Inclusiv la medicină asta deși, cu riscul de a ne repeta, este inginer miner, fost jucător de rugby.

La finele lunii iunie, Consiliul Județean Hunedoara – unde majoritari sunt aleșii social – democrați, iar conducerea este integral formată din membri PSD – nu mai puțin decât reprezentantul administrației publice județene în AGA de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Acum face un pas înainte. Același Consiliu Județean Hunedoara îl desemnează reprezentant al județului în Adunarea Reprezentanților de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Ia locul unor specialiști în domeniu, deși pe el nu îl califică absolut nimic în sensul acesta.

Adunarea Reprezentanților este principalul organ de conducere al CNAS, înainte de Consiliu de Administrație, președinte sau director.

În ultima perioadă, Costel Avram s-a dovedit a fi cel care vorbește doar când îi dă voie șeful! ”Vă rog. Când ridicați mâna sau vă permit eu. Indiferent dacă sunteți administrator public sau nu” – în plenul Consiliului Județean și într-o ședință transmisă live. Replica intrată în istorie a lui Laurențiu Nistor către Costel Avram. Și nu e prima.

Carmen COSMAN – PREDA