Juristul Primăriei Lupeni reținut pentru luare de mită. A cerut 50.000 de euro pentru concesiunea unui teren!

UPDATE: Tribunalul Hunedoara a admis cererea de arestare preventivă a juristului Primăriei Lupeni

_______________________________________________________________

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 decembrie 2022, juristului Primăriei Municipiului Lupeni, Constantin Pavăl, pentru luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada octombrie – noiembrie 2022, Constantin Pavăl, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri, investitor în turism, suma de 50.000 euro pentru a-l “ajuta” să concesioneze o suprafață de teren de 160 mp, aflată în proprietatea Primăriei municipiului Lupeni.

Anterior, spun anchetatorii, Pavăl fusese desemnat printr-o dispoziție a primarului să facă parte din comisia de negociere directă ce avea ca obiect concesionarea terenului respectiv.

”După mai multe negocieri, suma finală care i-ar fi fost remisă inculpatului Pavăl Constantin ar fi fost de 7.000 de euro, plătibilă într-o singură tranșă. De menționat este faptul că, după primirea banilor, “problema” omului de afaceri ar fi fost rezolvată în doar o zi și jumătate, respectiv pe data de 03 noiembrie 2022. Inculpatului Pavăl Constantin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 14 decembrie 2022, inculpatul va fi prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se arată într-un comunicat al Biroului de Informare și Relații Publice al DNA.

Constantin Pavăl a fost ridicat de la sediul Primăriei în urma unui flagrant, organizat de procurorii anticorupție.

Carmen COSMAN – PREDA