Literele Consiliului Județean Hunedoara, amplasate ILEGAL pe drumul din Parâng. Sentință DEFINITIVĂ în favoarea Primăriei Petroșani!

Echipa administrației publice județene condusă de Laurențiu Nistor a acționat în afara legii atunci când a decis să amplaseze inscripția ”Consiliul Județean Hunedoara” pe drumul care duce în stațiunea Parâng. În același timp, Primăria Municipiului Petroșani a avut dreptate când a dat jos înscrisul.

Curtea de Apel Albă Iulia a dispus definitiv și irevocabil în această chestiune și a dat dreptate Primăriei Municipiului Petroșani.

Primăria Petroșani a câștigat, definitiv, procesul deschis de Consiliul Județean Hunedoara privind înscrisul de pe drumul din Parâng. Acest lucru dovedește că am procedat absolut legal și corect când am decis să înlăturăm înscrisul amplasat fără avizele necesare pe domeniul public al municipiului Petroșani, pe drumul din Parâng!”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

La finele lunii septembrie 2021, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a dispus desființarea, pe cale administrativă, a corpului de litere cu ”Consiliul Județean Hunedoara” de pe amplasamentul DJ 709F, Cabana Rusu – Parâng, care a fost montat fără autorizație de construcție.

În prealabil, reprezentanții CJ Hunedoara au fost înștiințați că amplasarea inscripției s-a făcut fără respectarea prevederilor legale, fiind somați să procedeze la desființarea acestui corp de afișaj. Nu au luat nicio măsură în acest sens, astfel că decizia de astăzi a primarului Tiberiu Iacob – Ridzi a fost de natură să restabilească legalitatea.

Terenul pe care a fost amplasată inscripția ”Consiliul Județean Hunedoara” aparține domeniului public al Municipiului Petroșani, fiind predat constructorului, în cadrul proiectului de modernizare a drumului județean, pentru realizarea unei parcări. Afișajul, în schimb, a fost realizat fără autorizație, reprezentând o lucrare suplimentară, care nu a fost cuprinsă în documentația ce a stat la baza emiterii autorizației de construire. Astăzi nu am făcut altceva decât să restabilim legea, care trebuie respectată de noi toți, indiferent de numele pe care îl purtăm sau funcția pe care o ocupăm”, a declarat la data respectivă primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Consiliul Județean Hunedoara, condus de Laurențiu Nistor, a atacat în instanță, la Tribunalul Hunedoara, Decizia 661/2021 de desființare a corpului de litere de către Primăria Municipiului Petroșani, dar a pierdut atât la Tribunalul Hunedoara, cât și în apel, La Curtea de Apel Albă Iulia.

Carmen COSMAN – PREDA