Lucrări pentru reducerea viiturilor de pe versanți efectuate de Ocolul Silvic Petroșani. Banii vin din PNRR

Peste 4 milioane de lei, bani alocați prin PNRR, au la dispoziție reprezentanții Ocolului Silvic Petroșani pentru un proiect menit să reducă viiturile de pe versanți, dar și consolidarea zonelor afectate de alunecările de teren.
Potrivit Direcției Silvice Hunedoara, au demarat lucrările de construcţie la obiectivul de investiţii „Corectarea torenţilor Fetiţa Mare” – Ocolul Silvic Petroşani, obiectiv finanţat prin PNRR.
”La finalizarea investiţiei de 4.4 milioane lei, estimată pentru anul 2025, vor fi corectate 3.1 km de albii torenţiale prin construirea a 10 baraje, 6 traverse, 2 praguri, sute de metri de canale şi peste 1000 de m gărduleţe. Deasemenea vor fi consolidate zonele de alunecare (7780 mp) şi se vor împăduri 1.5 ha de terenuri degradate. Lucrările de corectare a torenţilor reduc riscurile generate de viiturile torenţiale şi servesc la protejarea drumurilor forestiere, fondului forestier, a obiectivelor publice şi a proprietăţilor private din aval împotriva acţiunii distructive a scurgerilor torenţiale şi inundaţiilor”, spun cei de la Direcția Silvică Hunedoara.
Carmen COSMAN – PREDA