Mama sunt eu. Modelul de succes al ”baronului” Oprișan, transferat în ograda lui Vochițoiu! Cum și-a recuperat în acte firma cu care ”nu are nicio legătură”

”Mama sunt eu” este modelul de succes aplicat de baronul de Vrancea Marian Oprișan și transferat, cu la fel de mult succes, de fostul senator de Hunedoara Haralambie Vochițoiu, care și-a recuperat și în acte Diacostampet. Nu chiar direct, dar în ”familia restrânsă”. Mama acestuia a preluat 80% dintre acțiuni. Restul de 20% se împart între cumnată ( n.r. sora soției) și unul dintre apropiații familiei Vochițoiu.

Practic, după decizia luată în luna mai și publicată în Monitorul Oficial din 29.06.2023, partea a IV-a (VEZI FACSIMIL), Haralambie Vochițoiu a devenit consultantul “pro bono” al propriei mame. Inițial, firma l-a avut acționar majoritar pe unchiul fostului senator, Vlad Constantin ( n.r. fratele mamei acestuia). Apoi, și-a tot schimbat acționarii și administratorii, stârnind multe semne de întrebare.

În tot acest timp, Vochițoiu a declarat constant că nu are nicio legătură cu această firmă, fiind doar consultant. Chiar și în dosarul în care este inculpat alături de alți 3 colegi și firma pe care a înființat-o în fapt, Euro Jobs, acesta a menționat același lucru, însă există alte declarații care îl contrazic (aspecte existente chiar în dosarul aflat acum pe rolul Tribunalului Hunedoara).

Potrivit unor informații, pe care le vom detalia în curând, firmele sale ar fi legate prin încrengături gen suveică. Aceiași oameni ar fi angajați și la firmele și la ONG-urile pe care Haralambie Vochițoiu le controlează direct sau prin interpuși.

Carmen COSMAN – PREDA