Mesaje cu ocazia Sfintei Mucenițe Varvara

Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petroșani: ”O sărbătorim astăzi pe Sfânta Mare Muceniță Varvara, ocrotitoarea minerilor, a celor care trudesc zilnic în adâncul pământului, dar și ocrotitoarea spirituală a municipiului Petroșani. În această zi atât de importantă pentru comunitatea noastră, doresc să transmit tuturor minerilor sănătate, putere de muncă și viață lungă alături de familiile lor. Îi asigur de întreaga mea considerație și voi fi mereu alături de acești oameni bravi, care au rămas mereu uniți și demni, înfruntând împreună pericolele, neajunsurile ori greutățile cu care se confruntă. Gândul nostru pios se îndreaptă și spre cei care au pierit în minele din Valea Jiului, în cumplitele accidente de muncă ce au îndoliat întreaga comunitate. Sfânta Varvara să vă aibă pe toţi mereu în paza sa!”

****************

Cristian Rosu, administrator special CEH: ”Pe aceste meleaguri, cultul Sfintei Mari Mucenițe Varvara datează de la începuturile mineritului când minerii polonezi şi ruteni din Bucovina, cehi, austrieci, germani şi unguri, dar şi slovaci şi români din imperiul Austro-Ungar au colonizat Valea Jiului, în perioada 1868-1896. De atunci şi pânǎ astǎzi, în Valea Jiului și pretutindeni unde  mineritul reprezintă tradiție, ziua de 4 decembrie este dedicată omagierii Sfintei Varvara – ocrotitoarea minerilor. Ne alăturăm, cu gânduri bune și pline de smerenie, tuturor vocilor care, în această zi, înalță rugă către Sfânta Varvara să-i aibă mereu în grija sa pe bravii noștri mineri și familiile lor”.

****************

Vetuța Stănescu, deputat PNL: ”În această zi specială în care o sărbătorim pe Sfânta Mare Muceniță Varvara, ocrotitoarea truditorilor din subteran, doresc să transmit tuturor minerilor omagiul și prețuirea mea, cele mai bune gânduri și urări de bine, sănătate, putere și viață lungă. Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți, pentru curajul, determinarea și unitatea care vă caracterizează, pentru că înfruntați întunericul pentru a aduce la suprafață lumina!
Noroc bun! Sfânta Varvara să vă ocrotească! Recunoștință eternă tuturor celor care și-au jertfit viața pe altarul cărbunelui!”