Minciunile PSD sau când ședința de partid bate legea. Social – democrații lui Nistor insistă în scumpirea apei!

După ce primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, le-a dejucat planurile privind scumpirea tarifelor la apă și apă uzată cu 50%, respectiv 60 de procente, și aleșii locali PNL din Consiliul Local Petroșani au votat împotriva scumpirii, primarii PSD din Valea Jiului și liderii social – democrați ai Consiliului Județean Hunedoara pun la cale o nouă bagabonțeală. Vor să bage adânc mâna în buzunarele oamenilor, mimând în același timp mila nemărginită față de populația din Valea Jiului, pe care după cum se vede nu dau doi bani.

După întregul iureș iscat, mai ales că majorarea propusă ar duce Apa Serv Valea Jiului – societatea din subordinea Consiliului Județean Hunedoara condus de Laurențiu Nistor – în direct în fruntea clasamentului tarifelor la nivel național, primarii PSD din Valea Jiului au mimat opoziția și au votat împotriva planului tarifar propus de conducerea Apa serv bazat, de altfel, pe o MINCIUNĂ. Operatorul de apă și șefii CJ Hunedoara susțineau că prețul apei trebuie să crească pentru a fi făcute învestiții. În planul de investiții însă, cei de la Apa Serv au scris negru pe alb că investițiile vor fi făcute din redevență. Iar pentru acest neadevăr primarul municipiului Petroșani a cerut DEMITEREA directorului Apa Serv Valea Jiului SA. A trimis adresa în acest sens și către ceilalți edili din localitățile Văii Jiului. Toți de la PSD, la fel ca și conducerea CJ Hunedoara și șefii Apa Serv Valea Jiului SA numiți de ei. Niciunul nu a semnat-o. În același timp, însă, s-au întâlnit cu ”gurul” lor politic, Laurențiu Nistor, și au stabilit un nou plan tarifar. Care NU a fost niciun moment prezentat sau discutat în ADI Apă Valea Jiului, așa cum cere statutul, deci așa cum cere procedura legală.

Minciuna ticluită de PSD Hunedoara

Mimează îngrijorarea și mila față de populația din Valea Jiului, dar în realitate insistă în creșterea tarifelor.

”Mi-a mai transmis unul, unii, nu știu, să nu cresc prețul la apă cu 60 – 70%. Sunt minciuni eronate. Se va crește prețul la apă cu un procent foarte mic, prețul unei cafele. Nu știu cât e o cafea, că eu îmi fac cafeaua acasă. Se va crește prețul la apă în Valea Jiului, dar mergem să fie suportabil pentru populație. Într-un timp relativ scurt, vă voi putea spune exact valoarea cu care a fost crescut. La ora actuală vă pot spune că este sub 20% și vreau cât mai jos”, a declarat marți, la finalul ședinței Consiliului Județean Hunedoara, președintele Laurențiu Nistor.

În realitate minciuna este chiar la el, la Laurențiu Nistor, fie și doar prin omisiune. Planul tarifar prezentat administrațiilor publice locale și pe care îl publicăm și noi în facsimil, este fără echivoc, adică o creștere de 50% la apă și aproximativ 60% la canalizare în două tranșe: de la 1 octombrie 2023, respectiv 1 ianuarie 2024.

Social – democrații hunedoreni și-au dat seama că asta poate să îi coste voturi, singura cheie politică în care gândesc. Și au ticluit un nou plan tarifar cu o creștere cuprinsă între 16 și 20 de procente, care să acopere rata inflației plus ceva pe deasupra. Dar neapărat SĂ CREASCĂ!

Probabil cu acest plan întocmit pe genunchi de cei de la PSD, Apa Serv se va duce din nou la ANRSC pentru a-și lua avizele necesare.

Numai că vorbim despre un plan tarifar care, așa cum spuneam, NU a fost discutat niciun moment în ADI Apă, însă între timp minciunile se țin lanț! Cine va avea de suferit? Oamenii din Valea Jiului care le-au dat votul, păcăliți de bunele intenții.

Carmen COSMAN – PREDA