Petroșaniul, pregătit de iarnă

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a prezenat, joi, utilajele de deszăpezire care vor interveni pe străzile din localitate. De asemenea, edilul a dat asigurări că sunt suficiente cantități de material antiderapant și, în caz de necesitate, acestea pot fi suplimentate.

”Mașinile de deszăpezire sunt pregătite să intervină în orice moment, dacă ninge sau se formează polei, iar cantitățile de material antiderapant necesare sunt asigurate. Am avut astăzi o prezentare a utilajelor care se vor ocupa de operațiunea de deszăpezire în municipiul Petroșani. Sunt 4 mașini cu lamă, două utilaje pentru trotuare și un încărcător. Pe de altă parte, materialul antiderapant pe care îl vom folosi este nisip cu sare, iar pe Centrul Civic se va utiliza clorură de calciu. Firma care se ocupă prin contract de această activitate va asigura permanența, iar deservenții de pe utilajele de deszăpezire vor fi prezenți 24 de ore din 24”, a declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Conform programului de intervenție, vor fi deszăpezite cu prioritate căile de acces spre spital, spre școli, poliție și celelalte instituții, precum și arterele principale de circulație, după care se acționează pe străzile secundare.
”Doresc să-i asigur pe toți locuitorii municipiului Petroșani că, potrivit programului de intervenție, în 48 de ore va fi deblocat orice drum înzăpezit din localitate, în cazul în care se vor înregistra ninsori abundente. De asemenea, cantitățile de material antiderapant pot fi suplimentate în orice moment”, a mai precizat edilul.
Carmen COSMAN – PREDA