Petroșaniul, pregătit pentru sezonul rece. Inspecție la utilajele de deszăpezire

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a inspectat vineri utilajele care vor acționa pentru deszăpezire în această iarnă.

De asemenea, a  fost verificată și cantitatea de material antiderapant care va fi folosită pe raza localității. Consiliul Local Petroșani a aprobat, în ședința de joi, planul de intervenție pentru sezonul 2023 – 2024.

”Am inspectat astăzi utilajele de deszăpezire pregătite de firma aflată sub contract cu administrația publică locală, precum și stocurile de materiale necesare. În Consiliul Local Petroșani a fost aprobat planul de intervenții, prin care aceste acțiuni specifice sunt prioritizate, în funcție de cantitățile de zăpadă care vor fi înregistrate în această iarnă. La fel ca și în anii precedenți, vom interveni cu prioritate pe străzile care duc către spital, școli, grădinițe și instituții publice, după care se va acționa în cartiere și, în etapa a treia, către zonele rurale. Potrivit graficului, în maximum 24 de ore echipele de intervenție trebuie să ajungă peste tot, însă acest lucru depinde și de condițiile meteo și cantitatea de zăpadă Avem suficiente stocuri de materiale, sare, nisip, clorură de calciu pentru centrul civic, precum și utilajele necesare pentru străzi și trotuare. De asemenea, sunt circa 20 de oameni pentru intervențiile manuale, acolo unde acest lucru se impune”, a declarat primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Carmen COSMAN – PREDA